Kulturskolan

Kulturskolans verksamheter


Musik

Instrumentallektioner Kulturskolan arrangerar sång och instrumentallektioner i klassisk, pop, rock, folk och jazz. 

 • Sång 

 • Piano 

 • Gitarr, bas

 • Saxofon, klarinett 

 • Trummor, slagverk  

 

Jazzensemble 
Jazzensemble består av elever från kulturskolan och leds av Tomas Henriksson, i 3 olika åldersgrupper och svårighetsgrader. Vi jobbar med färdiga arrangemang och utvecklar så småningom improvisation och spel i olika gener och spelstilar. Ingår i ett större nätverk i Norrbotten, Blue Bird. 

 

Körsång 

Little Big Voices är Kulturskolans kör för alla som går i årskurs 3-5.

Musikproduktion på Kulturskolan finns i två olika format:  
Dels individuella lektioner som elever kan söka till precis som med vilket instrument som helst. Här träffar man läraren en gång/vecka och får lära sig att skapa musik med digitala verktyg. Allt från att jobba med att sammansätta färdiga loopar, till att lära sig teori och låtstruktur för att skriva egen musik. 
Kulturskolan gör även projekt i grundskolan, där vi jobbar med digitalt skapande med hela klasser. 

Vi erbjuder även frivillig verksamhet i studiomiljö. Där får eleverna chans att gå kurser i t.ex. inspelning och mixning, och lär sig hur man spelar in musik och går från en låtidé till en färdig produkt. Elever har även möjlighet att få spela in i studio, både individuellt och med sina grupper/orkestrar/körer m.m. 

Rock- & popensemble 
Rock- & popensemble är för dig som vill spela eller sjunga tillsammans med andra i populärmusik-genrer. Vare sig du gillar country eller hårdrock, nybörjare eller erfaren så lär man sig och utvecklas mycket av att spela i grupp. Om du själv vill hitta en grupp att spela med eller om ni är ett kompisgäng som vill börja spela tillsammans spelar ingen roll, båda sätt fungerar! 
 
Drama/teater 
Inom teater och drama får eleverna använda kroppen på ett kreativt sätt. Utveckla sin fantasi, gestalta olika roller, improvisera och uttrycka sig på scen. Genom lekar och övningar får de öva upp sin förmåga i socialt samspel och samarbete och utveckla sitt självförtroende. Får en bra grund i röstteknik och vana att tala inför andra personer. 
Parallellt med teaterövningar arbetar gruppen fram en föreställning som utgår från elevernas egna tankar och fantasier.  

Dans 
Dansen får man möta i skolan genom vår dans i skolan verksamhet som riktar sig främst till de yngre barnen. De äldre barnen möter dansen på temadagar och i olika projekt. Vi arbetar med kroppsmedvetenhet, skapar danser och har uppvisningar "Shower" 

För mellan- och högstadiet finns kvällskurser där fokus ligger på modern dans, show och street. Vi arbetar aktivt med sceniskt uttryck och det egna skapandet.

 

Lärare:

 • Luigi Bozzolan: Piano (klassisk, jazz, pop), keyboard och  musikteori. Ensembleledare i jazz, pop och rock. Pianist i körverksamheten. Läs mer www.luigibozzolan.com 

 • Andreas Landström Slagverk. Verksam i olika ensembler.

 • Johan Svanlund-Karlsson: Gitarr, musikproduktion, studioverksamhet och ljudteknik. Ensembleledare inom rock- & pop. 

 • My Spets Danspedagog i barndans, jazzdans, modernt, improvisation och komposition.

 • Pernilla Fagerlönn Sångpedagog och körledare. 

 • Max Hallberg saxofon och klarinett. Ensembleledare inom jazz och blås.

 • Jerker Johansson: Samordnare inom kulturskolan. 

 • Örjan Johansson: gitarr, ensembleledare inom rock.. 

 • Eva-Lena Björkman: Projektledare i Unifikt. Drama/ teaterledare och musik