Vaccinationsbevis införs

Vaccinationsbevis införs nu efter regeringens beslut. Detta gäller vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på fler än 100 personer inomhus. Ändringen träder i kraft den 1 december 2021.

Du som kommer på föreställningar anordnade av Gällivare kommun måste uppvisa Vaccinationsbevis. Vaccinationsbevis kommer att krävas för alla från 18 år. Du behöver också kunna visa giltig legitimation. Personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna men behöver visa läkarintyg på detta.

www.covidbevis.se laddar du ner ditt vaccinationsbevis med Bank-id till din mobiltelefon. Gällivare kommun kommer som arrangör skanna in bevisets QR-kod i samband med insläppet.

Om du inte kan skaffa eller visa ett elektroniskt vaccinationsbevis behöver du beställa ett i papper. Det är viktigt att du gör det i god tid så att du kan visa ditt vaccinationsbevis på plats.
För att beställa ett vaccinationsbevis i papper behöver du fylla i och skicka in en blankett och därefter får du beviset med posten. Läs mer om hur du går tillväga på www.ehalsomyndigheten.se.

Ta hjälp av en anhörig eller kontakta biblioteket för att få hjälp med detta.

Vi vill med denna information önska alla välkomna samt be om förståelse och goda förberedelser så att vi tillsammans kan uppleva kultur och gemenskap på ett smittsäkert sätt.

Vaccinationsbevis