Turskidor till rastplats Kelva

I foten av Dundret nära sjön Kelva hittar du ett perfekt ställe för avkoppling och kanske en kopp medhavd varm choklad.

Hur kommer jag dit?
Följ väg E45 mot Porjus. Där berget (Dundret) slutar och myrmarken tar vid finns parkeringsfickor längs vägen där du kan lämna din bil. Här ifrån tar du dig sedan med skidor ca 1,5 km innan du slutligen når fram till rastplatsen där du får vila. Följ de gula banden som du finner i träden om du behöver hjälp att hitta rätt. Det går även att följa skoterledskryssen.

Fakta
Rastplatsen ligger i kanten av myren och här finns sittplatser, bord och grillplats. Ta gärna med ett sittunderlag och något gott att fika.

Svårighetsgrad: lätt- medel
Terräng: Du åker ospårat i snön över myrar och genom mindre skogspartier (inga backar eller branta partier). Ta gärna med en karta eller gps så att du inte åker vilse. Tänk på att de ljusa timmarna är få och att det kan vara bra att ha med sig en pannlampa/ficklampa.
Sevärt: Turskidor är ett fantastiskt sätt att ta sig ut i naturen. Upplev tystnaden, lugnet och omgivningarna i ditt egna tempo.

Har du inga turskidor? Ingen fara, på Gällivare kommuns arbetsmarknadsenhet Re-playen finns möjlighet att låna turskidor kostnadsfritt. Klicka här för mer information om utlåning av fritidsutrustning. 

Det finns även möjlighet att hyra utrustning via Northstar på Dundret. Klicka här för att läsa om hur du går tillväga. 

Var rädd om naturen, ta med dig ditt skräp när du lämnar platsen.