Foto: Daniel Olausson / Follow the Light

Snöskor på Dundret

Från Gällivares fantastiska hemmafjäll får du en fantastisk vy över hela samhället. Vid klart väder är det kvällstid även en perfekt plats att beskåda stjärnhimlen på. Vi vill tipsa dig om en kortare tur som snabbt tar dig upp på lite höjd.

Hur kommer jag dit?
Hit kan du ta dig via parkeringen uppe vid Björnfällan alternativt från parkeringen nere vid skidanläggningen. Från Himlatorget följer du sedan den kryssade leden upp mot norra toppen. Precis ovanför trädgränsen öppnar vyn över Gällivare/Malmberget upp sig. Antingen stannar du här och bara njuter eller så kan du fortsätta högre upp på fjället.

Fakta
Snöskor är ett roligt alternativ till skidor och hjälper dig att ta dig fram i snön. Tänk på att de ljusa timmarna är få och att det kan vara bra att ha med sig en pannlampa/ficklampa. Om du gör du din tur på kvällen och vill titta på stjärnorna kan vi varmt rekommendera att även ta med ett liggunderlag, så att du bekvämt och skönt kan beskåda himlavalvet. Det kan vara bra att även ta med sig ett par stavar när man går med snöskor.

Har du inga snöskor? Ingen fara, klicka här för att hyra ett par

Svårighetsgrad: medel
Terräng: På denna tur får du upp pulsen då det bitvis kan vara brant. Tänk på att gå i egen takt och stanna gärna upp och vila när det behövs. Utsikten är mödan värd!
Sevärt: Vi kan utlova en fantastisk vy oavsett om du väljer att göra din tur under de ljusa timmarna eller då mörkret lagt sig.

Var rädd om naturen, ta med dig ditt skräp när du lämnar platsen.