Laxselet och Killingefallet

Här kommer två tips om fantastiska platser vid den vackra och kraftfulla Kaitumälven. Två fantastiska utflyktsmål som med fördel kan kombineras. Packa matsäcken och förbered dig för en heldagstur. Du får även förslag på innehåll till din matsäck.

Hur kommer jag dit?
Följ E10 norrut mot Kiruna. Vid Skaulo finner du en avfartsväg till vänster som tar dig mot Neitusuando och Killinge. Efter ca 2,5 mil finns avfartsvägen till Laxselet, den är uppmärkt med skylt. För att sedan ta dig vidare mot Killinge fortsätter du lite längre fram efter vägen och svänger höger in till byn (skylt finns). Även vägen fram till Killingefallet finns skyltad.

Fakta
I Laxselet som ligger precis intill älven kan du njuta av den vackra naturen, ta en promenad i skogen, fiska eller sätt dig ner en stund för att bara njuta. Här finns en raststuga där du kan inta ditt medhavda fika. Vi ditt besök i Killinge är en tur till Killingefallet något vi varmt kan rekommendera. Även här finns raststuga men också sittplatser utomhus, i nära anslutning till fallet. I området finns vandringsstigar uppmärkta om du vill ta dig runt i omgivningarna. Här föreslår vi att du intar din medhavda lunch, gärna utomhus om vädret tillåter. Tänk på att alltid ha koll på vilka regler som gäller för fiske och att lösa fiskekort.

Svårighetsgrad: lätt
Terräng: Både Laxselet och rastplatsen vid Killingefallet är lättillgängliga. Passar hela familjen.

Var rädd om naturen, ta med dig ditt skräp när du lämnar platsen. 

Karta - Laxselet och Killingefallet