Trollihopp – Troll i hopp. Med hopp om en bättre värld för alla där vi tar hand om vår gemensamma miljö på ett bättre sätt.

Trollihopp – Det stora äventyret

I boken ”Trollihopp – Det stora äventyret” får ni följa med på Mokiis vandring genom den stora vildmarken i norr. Magnus Emlén är författare och upphovsman. Tillsammans med sin familj har han skapat en berättelse om små snälla troll med en stark koppling till naturen och allt levande på jorden.

Magnus Emlén är en naturälskare med stort fotointresse. Idén till en naturbok för barn växte fram när han insåg att han själv skulle bli pappa och såg fram emot att ta med sina egna barn i skog och mark.

- Jag fotade en tomte i skogen till ett julkort en gång med ett bra resultat, sen kom idén om att fota ett troll i naturen och på så sätt berätta historier till våra barn, säger Magnus.

Trollen är gjord av lera, deras hår kommer från familjens hund, renhorn har använts till tänder och kroppen är gjord av träbitar med leder så figurerna kan positioneras. Trollens resa började sedan på Facebook och Instagram för att sedan landa i en bok.

- Våran son Adam har döpt trollen med sitt tidiga babyspråk, vilket blev Mokii och Yikoo, förklarar Magnus.

Uppföljare

Boken har nu översatts och kommer ut på engelska lagom till julhandeln. Men Magnus känner sig inte klar med den första boken som är på hela 90 sidor, det kommer en uppföljare.

- Historien jag vill berätta ryms inte i en bok så det kommer mer. Jag vill också visa alla årstider och att det är så vackert här och genom boken kan jag också visa barnen det. Och det funkar, min son vill gärna åka ut och tälta precis som trollen gör i boken, avslutar Magnus.

Boken finns i lokala butiker och går att beställa på trollihopp.se.

Fakta:
Magnus Emlén, 35 år och hemvändare efter nästan tio år i Stockholm. Nu bor han i Gällivare med sin familj och hunden Sisu. Till vardags jobbar han på landstinget.

Trollihopp

Magnus

Det blir mycket att bära på när rekvisita och fotoutrustning ska med i fjällvärlden. Hunden Sisu hjälper till.

Foto: Magnus Emlén