Gällivares nya ambassadör Sivert Svensson aka Tomten planerar just nu resor till både Danmark och Japan där han ska delta i Världstomtekongresser.

Tre priser som sammanför Gällivare

Ett av Norrbottens största och modernaste hotell, en varm känsla av Gällivare och jultomten. Det handlar om bredd och att prisa det där extra som gruvsamhället i norr arbetar för.
– Det känns som ett erkännande att bli prisad av ett så stort och bra företag som LKAB, säger Peter Aasa.

Under Gällivaregalan delades flera fina priser ut till väl förtjänta pristagare. En av dem är Gällivares egna ”hotellmagnat” Peter Aasa, som är mannen bakom länets senaste pärlor av hotell och anläggningar - Quality Hotel & Resort Lapland, som fick LKAB-priset.

– Visst är det en klar fördel att få ta emot ett så fint pris ur Lars-Eric Aaros hand, säger Peter Aasa.

Motiveringen löd; ”Han har genom stort mod som privat företagare vågat satsa på att växa. Det nya hotellet i Gällivare bidrar starkt till ett attraktivt samhälle”. Och med stort mod ser Peter Aasa framåt.

– Visst har jag något spännande på gång, men mer kan jag inte säga. Nu ska allt falla på plats när det gäller drift och så vidare på hotellet.

Ett annat tungt pris är Bolidenpriset som detta år delades ut till Företagsbolagets projekt Face of Gällivare med motiveringen ”Ett positivt nytillskott för ett ännu bättre Gällivare. Ett Gällivare där förutsättningarna för värme, medmänsklighet och öppenhet utmanas och stimuleras." Priset delades ut av Bolidens vd Björn Koorem. Ur vice kommunalrådet Lars Alrikssons hand fick självaste jultomten ta emot pris.

– Det känns oerhört hedrande att få utses till Gällivares Ambassadör. Jag är stolt och kommer såklart att fortsätta representera min hemkommun, både här hemma och ute i världen, säger Sivert Svensson.

Motiveringen till utnämningen av årets ambassadör för Gällivare lyder; ”Alla blir glada av att få träffa Tomten! Sivert personifierar alla de goda egenskaper som en Tomte ska ha och han sprider glädje genom sitt sätt att vara och väcker uppmärksamhet över hela världen. Sivert har bidragit till att Santa Winter Games blivit ett världsevenemang och att Gällivares namn sprids över världen.”

Om en vecka publicerar vi artikel nummer tre i denna serie om pristagarna under Gällivaregalan och då berättar vi bland annat mer om idrotten i Gällivare.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas.
För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.