Boliden har tecknat avtal med ”Ett Gällivare för alla” som skall arrangera Gällivares första Prideparad för vi tycker syftet är viktigt, säger Mats Pettersson, personalchef Boliden Aitik.

Näringslivet stöttar Gällivares första Prideparad

På lördag den 21 mars anordnas den första Prideparaden i Gällivare, Malmfälten Arctic Pride, en parad som ska sprida regnbågens färger i Gällivare.
- Vi tycker det är vår skyldighet att supporta engagemang som bidrar till kommunens sociala och kosmopolitiska utveckling, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef Gällivare kommun.

Arrangörer är nätverket ”Ett Gällivare för alla” som tidigare bland annat ordnat antirasistiska evenemang. Arrangörerna vill att paraden ska vara ett startskott för föreningar, näringsliv och andra att ta tag i frågorna och skapa ett mer inkluderande Gällivare. Från Gällivares näringsliv är intresset stort och hos en av de största arbetsgivarna på orten är en medverkan självklar.

- Vi stöttar med engagemang, pengar och närvaro, medarbetare från Boliden Aitik kommer att vara med och synas i paraden under parollen ”Ett arbetsliv för alla”. Vi uppmuntrar även våra samarbetspartners att vara med och passar på att ta upp mångfald på våra arbetsplatser. Helt enkelt ett bra tillfälle att lyfta diskussion kring mångfald, säger Mats Pettersson, personalchef Boliden Aitik.

Arrangörerna hoppas att företag, föreningar och politiker ska sluta upp bakom paraden på lördag. De har fört dialog med Boliden och LKAB och andra företag om att på olika sätt sponsra eller medverka i paraden.

- Boliden har tecknat avtal med ”Ett Gällivare för alla” som skall arrangera Gällivares första Prideparad och syftet är viktigt och stämmer väl överens med vår inriktning i Aitik där vi vill öka mångfalden och se till att alla är välkomna oavsett till exempel sexuell läggning, etnisk eller religiös bakgrund, säger Mats Pettersson.

Utöver paraden så kommer det bland annat att vara filmvisning och de som har varit med och arrangerat Sápmipride och Tornedalen Pride ska berätta om sina erfarenheter.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.