Systrarna Sanne och Ellen Wennström tilldelades Norrbottens Media-priset "Årets förebild" under Gällivaregalan i maj.

Några av Gällivares förebilder

”Oavsett om han är i Liikavaara, vid fronten i Långtbortistan eller på Hellnerstadion, har han alltid en spännande historia att berätta, som fängslar och engagerar människor och företag.” Så löd motiveringen när Stefan Nieminen tog emot Coop Malmfälten-priset.

Under Gällivaregalan den 22 maj fick Stefan Nieminen komma upp två gånger på scen för att prisas. Sparbanken Nord-priset gick nämligen till SportEvent Gellivare Lapland som Stefan är vd för.

– Det är roligt och inspirerande att det arbete som SportEvent gör för att utveckla Gällivare som längdåkningsmetropol uppmärksammas. Priset gör inte bara mig glad, det är också ett erkännande för alla de frivilliga krafter från skidklubbarna som ställer upp och arbetar för att göra det möjligt att arrangera stora tävlingar, säger Stefan Nieminen.

Norrbottens Media-priset ”Årets förebild” gick till systrarna Sanne och Ellen Wennström, Intersport Gällivare. Med den fina motiveringen klev de båda upp på scen till varma applåder; ”Att Årets förebilder 2015 fick en tuff start råder det inget tvivel om. Men trots sin ringa ålder och personliga förlust har dessa två systrar axlat det ansvar som givits dem med bravur. Norrbottens media ser upp till och vill prisa denna föredömliga insats som krävt både mod, vilja och god företagsamhet, och som i slutändan gagnar hela Gällivare.”

– Både Ellen och jag är otroligt tacksamma och stolta över priset och att kallas för förebilder. Vår egen förebild är vår pappa Jan och att vi skulle ta över efter hans bortgång kändes naturligt, säger Sanne Wennström.

Om en vecka publicerar vi artikel nummer sex om pristagarna som arbetar med minoritetsspråk i denna serie om pristagarna under Gällivaregalan.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas.
För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.