– Vi tycker det är viktigt med en närmare kontakt med Malmfälten, säger Ludvig Nilsson, Mediehuschef på Norrbottens Media.

Mediehus öppnar i Gällivare

I maj öppnar Norrbottens Medias nya kontor och redaktioner i Gällivare. En satsning som känns helt naturlig med tanke på allt spännande som är på gång i Malmfälten.
- Det här är en del i en tvåstegsraket och det känns både bra och helt rätt, säger Ludvig Nilsson, Mediehuschef på Norrbottens Media.

”Tvåstegsraketen” Ludvig Nilsson pratar om handlar om Norrbottens Medias medvetna satsning på hela Malmfälten. För drygt ett år sedan öppnade man ett gemensamt mediehus i Kiruna och nu är det dags för Gällivare.

– Vi tycker det är viktigt med en närmare kontakt med Malmfälten, både med våra läsare men också att stärka vår närvaro där det händer väldigt mycket. Första steget var Kiruna, andra är Gällivare, man får ta ett steg i taget, säger han.

Sammanlagt ska fem av 19 anställda personer i Gällivare sitta i det nya mediehuset på Storgatan 8 mitt inne i Gällivare centrum. I den totala bemanningen ingår reportrarna på NSD, Kuriren och 24 Norrbotten, annonsförsäljning, administration samt personalen vid Norrbottens Medias systerbolag Norrbottens Media Distribution AB som distribuerar dels Norrbottens Medias egna produktioner men även annan media som delas ut i Gällivare.

– I detta skede utvecklar vi även vårt arbete med våra digitala skärmar som ska finnas på fler ställen än idag och där många människor rör sig. Till exempel butiker, restauranger och så, säger Ludvig Nilsson.

Från Gällivare kommuns sida ser man väldigt positivt på att även media satsar genom att utöka sin etablering.

– Samhällsomvandlingen med allt runt omkring den är viktig att rapportera om och ur demokratisk synvinkel är det en självklarhet med bevakning av händelser som sker här. Vi välkomnar att Norrbottens Media öppnar ett mediehus i Gällivare, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef i kommunen.

Mediehuset i Gällivare planeras att öppna i början av maj men utlovar någon slags trevlig ”happening” i samband med Gällivaregalan, som Norrbottens Media är med och arrangerar, den 22 maj.

 

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Mattias Forsberg, Norrbottens Media

Text är fri att användas av media och kräver ingen byline.