Kändiskockarna Sigrid Bárány och Alexandra Zazzi bjöd på mingel och goda tips.

Matfestival med mersmak

Matfestivalen i Gällivare blev en succé och lovar att återkomma nästa år. Drygt 650 besökare fick njuta av olika smaker och dessutom se hur riktiga stjärnkockar arbetar.

Man skulle kunna säga att festivalen gav mersmak och arrangörerna lovar att utveckla konceptet under de kommande åren. Årets dragplåster var kändiskockarna Sigrid Bárány och Alexandra Zazzi som förutom att bjuda på goda tips även utmanade varandra i en kockduell.

– Vi ser det här som starten på en återkommande festival med fler lokala aktörer och ett brett utbud, säger Staffan Bröske från Gällivare Sportklubb (GSK) som tillsammans med ICA handlaren Stefan Ovrell stod bakom arrangemanget.

Gällivare kommun har gått in och stöttat projektet som är ett evenemang tänkt att pågå under minst tre år. Grundkonceptet är klart men det finns många detaljer som kan utvecklas.

– För att kunna bli ännu bättre och locka fler besökare kommer vi bjuda in till träffar där vi tillsammans med branschen utvärderar den första festivalen men också tar fram idéer om hur vi kan göra det ännu bättre nästa år, säger Staffan.

För att öka kännedomen om festivalen bland allmänheten kommer man också att satsa på mer marknadsföring och vara tidigare ute med information till lokala utställare och producenter.

– Vi vill ha många olika utställare och gärna med en internationell touch eftersom vårt samhälle idag består av människor med olika bakgrunder och nationaliteter, säger Staffan.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.