– Livet som hotellägare känns jättebra. Vi har ett bra samarbete inom besöksnäringen, säger Mathias Svalenström Hotell Dundret.

Lilla hotellet tänker stort

Det är snart ett år sedan Mathias Svalenström tog över Hotell Dundret i Gällivare. Det prisvärda och personliga lilla hotellet mitt i stan.
– Det har varit ett händelserikt år och det känns jättebra. Jag har lärt mig mycket, säger Mathias.

Cirka 200 meter från tågstationen och Gällivares resecentrum ligger Hotell Dundret, det gula stenhuset som lovar sina gäster ett lugnt, bekvämt och prisvärt boende. Här finns sammanlagt nio hotellrum och fyra lägenheter, sammanlagt 33 bäddar, till uthyrning.

– Vi är ett litet hotell som försöker tänka stort för att anpassa oss för att våra gäster ska trivas riktigt bra. Till exempel erbjuder vi fri wifi för alla, säger Mathias Svalenström.

Den 1 juni 2014 köpte Mathias Hotell Dundret och ganska snabbt efter det började han att rusta upp. En renovering som sker successivt och genomtänkt.

– Så här långt har vi bland annat bytt ut alla tv-apparater, sängar, sängkläder, handdukar och gardiner samt viss övrig möblering och tapetsering. Vi har fått mycket positiv feedback av våra gäster för att vi rustar upp.

Under vinterhalvåret är det mest företag som hyr in sig på Hotell Dundret, både för enstaka nätter men även under flera veckor och månader. Vid barmarkssäsong och under sommaren tillhör gästerna oftast besöksnäringen. Många anländer till Gällivare med Inlandsbanan och via bland andra Turistcenter får besökarna tips om Hotell Dundret.

– Det är en stor fördel att kunna erbjuda våra besökare olika typer av boende. Allt från vandrarhem, prisvärda mindre hotell till lyxigare hotellrum. Gällivares besöksnäring blir starkare av ett brett utbud av logi, säger Eva Olsson, vd Visit Gellivare Lapland.

Mathias Svalenström har tidigare varit anställd hos Visit Gellivare Lapland men sedan övertagandet av Hotell Dundret är han egen företagare, en omställning han tycker är både spännande och lärorik.

– Det är en helt ny erfarenhet för mig och en otroligt rolig utmaning.

 

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.