– Jag är nöjd med mitt utbud men försöker ändå lyssna på vad mina kunder har för önskemål, säger Bettina Andersson, Wains.

Det händer i City

De blir fler och fler, handlarna och tjänsteföretagen i Gällivare city som bidrar till en levande stadskärna och ett brett utbud för invånarna. Ett viktigt inslag i en attraktiv kommun – för alla åldrar, alla smaker, året runt.
– Vi hoppas att det kommer igång ännu mer aktiviteter på stan. Det är roligt både för oss och kunderna när det händer något! säger, Nina Eriksson, Eriksson & Rönnquist.

Sedan maj i år har Eriksson & Rönnquist, som säljer kläder och inredning, mitt i stan varit öppen.


Marlene Rönnquist, Eriksson & Rönnquist

– Många kommenterar att vi fyller en lucka i utbudet i Gällivare och att man har saknat vår typ av butik, säger Nina Eriksson, som tillsammans med Marlene Rönnquist äger och jobbar i butiken.

Sedan några veckor tillbaka råder julhandel och det brukar betyda intensiva dagar med extra klirr i kassan för just butiker.

– Det är vårt första år och vi inte har något att jämföra med, men man märker att försäljningen gått upp och framför allt antalet besök i butiken, säger Nina.

En annan relativt ny aktör i Gällivare city är Wains och Bettina Andersson som öppnade sin klädaffär i augusti 2014. Hon säljer dam- och herrkläder och försöker satsa på kända märken med både ny design och bra kvalitet.

– Jag har fått väldigt positiv respons, vilket är jätteroligt och smickrande. Jag har ett brett utbud för att passa en bred åldersgrupp, för alla tillfällen, säger Bettina Andersson.

– Inom kort kommer jag att ta in smycken som är tillverkade av en tjej från Gällivare som heter Sophie Wallgren, hon är en fantastiskt duktig tjej.

I februari öppnade Lina Askebrand Studio7 som är frisering och skönhetssalong i centrala Gällivare.

– Vi har haft fullbokat sedan dess och det känns verkligen jättebra, över förväntan faktiskt! säger Lina.

Studio7 hyr ut två platser och funderar på att både utöka sitt utbud och anställa.

– Jag är öppen för förslag och ser helt klart en stor efterfrågan.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.