Det viktiga mötet mellan människor skapar mervärde, säger Anna Karlsson, regionchef vid Sparbanken Nord, om EWA.

Gränslös succé!

Årets East West Arena är över och det kan konstateras fullsatt, fullspäckat och uppskattat när man sammanfattar upplevelsen av konferensen i Gällivare. Och att en arena för att mötas behövs verkar det inte råda något tvivel om.
– Vi stödjer det här för att vi ser de positiva konsekvenserna med gränslösa möten, säger Anna Karlsson, regionchef Sparbanken Nord.

East West Arena, EWA, har under de tre första åren samlat över 100 deltagare från norra Norge, Sverige och Finland, med högintressanta föreläsningar, givande affärsmingel och utdelningen av näringslivspriset East West Arena Award. I år, det fjärde, var det över 200 deltagare och de tre näringslivsbolagen Expandum, Progressum och Futurum från Gällivare, Kiruna och Narvik kan konstatera succé.

– För varje år vi har anordnat EWA har det varit fler och fler anmälda och det säger ju allt, den här gränslösa näringslivskonferensen behövs, säger en nöjd Kjell-Åke Johansson, VD Expandum.

Huvudpartners till EWA är Sparbanken Nord och LKAB. Två tunga aktörer som väljer engagemang med noggrannhet.

– Vi tycker det är viktigt att näringslivet från vår region möter andra regioner eftersom vi vet att det skapar affärer. Det viktiga mötet mellan människor skapar mervärde, säger Anna Karlsson, regionchef Sparbanken Nord.

En av många deltagare från Norge var Tom Eliassen som är VD på TESS Nord i Tromsö. TESS är ett norskägt företag som finns över hela världen med inriktning på försäljning av rör och rörtillbehör.

– Trots all modern teknik är det ändå bäst att mötas och se varandra i ögonen, det är det som skapar kontakt, ger förtroende och blir till bra affärer, säger Eliassen.

Under årets EWA deltog rekordmånga finländare och speciellt många var inom byggsektorn med extra intresse för de stora samhällsomvandlingarna i Malmfälten.

– Såklart vi känner till det och vi vill givetvis vara med på ett eller flera hörn när det gäller att bygga det nya norra Sverige, säger Tanja Sandvik, från Teijo Talot som bygger villor i Finland.

Under konferensen delades näringslivspriset East West Arena Award ut till det företag som utvecklat ett gränslöst samarbete mellan Norge och Sverige. Årets vinnare blev det norska företaget Visinor som arbetar med fjällsäkerhet. Nästa East West Arena ska hållas i Narvik i oktober 2016.

Läs mer om EWA: eastwestarena.com

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Text och bild är fri att användas av media och kräver ingen byline.