Drygt hundra företag lyssnade på Tomas Lydahls inspirerande tankar om service och nöjda kunder

Gällivare satsar på ökad service!

Bli bäst i branschen – gå utanför trygghetszonen! Sikta inte bara på nöjda kunder – skapa WOW-kunder! Om kunden känner sig viktig och speciell är hen beredd att betala ett högre pris! Gör så att din kund skryter om dig! Glädje skapar framgång!

Det var några av budskapen som den välkända föreläsaren Tomas Lydahl förmedlade till drygt hundra personer från Gällivares företag vid en inspirerande föreläsning på Dundret. Föreläsningen anordnades av Företagsbolaget under rubriken WOW! Så får ni era kunder att rekommendera er!

Under ett par inspirerande timmar fick publiken ta del av Tomas kunskaper och inspirerande tankar. Tomas har arbetat som försäljningschef på en större hotellkedja och som VD för ett försäljningsföretag som 2013 blev utsedd till tredje bästa arbetsplats i Europa.

Budskapet som förmedlades handlade om att ge kunden det där lilla extra som gör att ditt företag hamnar på allas läppar. Genom att sprida glädje och uppskattning till kunderna kommer de att alldeles gratis marknadsföra ditt företag och rekommendera det till sin bekantskapskrets. Likaså på en arbetsplats finns bara fördelar att chefer och medarbetare omfattas av en miljö som utgår från glädje, uppskattning och inspiration. Det leder till ökad försäljning/produktion, bättre arbetsmiljö, minskad frånvaro, glada medarbetare, lättare rekrytering etc.

En som lyssnade på Tomas var Eva Olsson, VD på Visit Gellivare Lapland.
– Delaktighet och glädje gör att vi växer. Då måste också servicegraden öka. Antalet gäster till turistcenter har ökat rejält i sommar. Under åtta veckor pratade vi med mer än 10 000 gäster så det är många som vill besöka Gällivare, säger Eva.

Tord Eriksson, verksamhetsledare på Företagsbolaget som arrangerade föreläsningen tycker att föreläsningen med Tomas var ett riktigt ”WOW-ögonblick”.
– Helhetsintrycket från enkätundersökningen vi gjorde på plats efter föreläsningen visade på ett mycket högt betyg. Vi har till och med fått höra att en del företag ångrade att de inte anmälde sig när de hörde talas om hur fantastisk föreläsningen var, säger Tord.

– Vi på Företagsbolaget vill gärna gå vidare med den upplyftande känsla vi fick och kommer att göra en uppföljning med föreläsaren Tomas Lydahl för att se om vi kan göra något i samma riktning exempelvis på en After work, Workshop eller något annat, men det återkommer vi till, avslutar Tord.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.