Företagarna utsåg Årets Företagare ER Consult; ”Två unga entreprenörer som på ett fåtal år byggt upp ett stabilt, lokalt ingenjörsföretag inom industrisektorn.”

Företagare med färg och teknik

Under applåder och visslingar på Gällivaregalan i slutet av maj delades två av de 18 priserna ut till ER Consult och Gällivare Måleri.
– Utan våra duktiga medarbetare är vi ingenting och att man har förstående familjer som ställer upp i vått och torrt betyder väldigt mycket, säger Magnus Röjlind, delägare ER Consult.

I den första av sex i en artikelserie om Gällivaregalans pristagare börjar vi med Årets företagare och Årets handlare, två av många viktiga delar i ett levande samhälle. Och glädjen var såklart stor bland de prisade företagen.

– Ja vad ska man säga... att vinna ett sånt här pris i Gällivare är ju oerhört smickrande. Bara se sig omkring, så ser man massor av oerhört duktiga företagare, säger Magnus Röjlind.

Motiveringen för priset Årets Företagare lyder; ”Två unga entreprenörer som på ett fåtal år byggt upp ett stabilt, lokalt ingenjörsföretag inom industrisektorn. De visar att även lokala ingenjörsföretag kan skapa en stabil grund att stå på med rätt utformade tjänster. De är goda föredömen och bevis på att det går att skapa sin framtid i Malmfälten genom hårt arbete och engagemang.” Och ER Consult är inte främmande för att etablera sig utanför Gällivare, idag har de en filial i Piteå.

– Framtiden ser ljus ut och vi vill gärna kika på fler branscher. Vi får förfrågningar redan idag, inte bara från Sverige utan även utanför landets gränser. Rekryteringsbasen är alltid större i en universitetsstad så visst skulle något kontor på fler orter vara till fördel. Men det får efterfrågan styra.

Priset Årets Handlare gick till Gällivare Måleri och en av de fyra delägarna, Peter Nilsson tog stolt emot priset på galan.

– Det kändes jättebra! Svensk Handels motivering till varför vi fick priset kändes extra bra och värmde rejält i hjärtat.

Motiveringen lyder; ”I en tuff bransch har de lyckats sprida sina kunskaper över flera områden. Deras breda kompetens och långsiktiga tänkande präglar deras sätt att driva företaget, vilket har resulterat i en mycket god utveckling.”

– Vi är sammanlagt 16 personer som jobbar på firman och vi kör på som vi brukar och hoppas på fortsatt bra affärer, säger Peter Nilsson, Gällivare Måleri.

Om en vecka publicerar vi artikel nummer två i denna serie och då berättar vi bland annat mer om Bolidenpriset och Gällivares nya ambassadör.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas.
För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.