I början på januari öppnade BusinessOulu kontor i Gällivare som kallas "Suomi-talo Gällivare". De har redan öppnat kontor med samma tema i Tromsö och Kazakstan. VD Jukka Olli till vänster i bild.

Finsk business i Gällivare

Nu öppnar finska BusinessOulu "Finnish Business Hub" i Gällivare för att öka samarbetet och exporttillfällena mellan Finland och norra Sverige. En stor chans för de båda länderna när arbetslöshet ska fylla lediga tjänster i Gällivare mitt i samhällsomvandling.

– Vi vet att Gällivare och Malmfälten söker folk inom byggbranschen framförallt, och i Finland har vi relativt hög arbetslöshet - speciellt inom den branschen. En kombination som vi nu tillsammans ska göra något bra av, säger Jukka Olli, Senior Advisor hos BusinessOulu & Finnish Business Hub i Gällivare och Tromsö.

BusinessOulu ger växande företag stöd för att skapa arbetsplatser, de arbetar också för att främja exporten, förädla kunnandet och utveckla fler branscher.

– Vi hjälper dig från starten, framåt genom att sparra vid de mest kritiska frågorna som berör din affärsidé, säger Jukka Olli.

Vid öppnandet deltar Finlands ambassadör i Sverige Jarmo Viinanen, Gällivares kommunalråd Jeanette Wäppling, borgmästare i Uleåborg (Oulu) Matti Pennanen, Johan Antti, länsråd Länsstyrelsen Norrbotten samt LKABs inköpschef Tage Lundin. Moderator är Martti Hahl, Barentskeskus Oy Uleåborgs.

– Genom samarbete ökar konkurrenskraften så ta chansen att hitta samarbetspartners med hjälp av Finnish Business Hub som nu etablerar sig i Gällivare, säger Jukka Olli.

Invigningen av Finnish Business Hub i Gällivare kommer att hållas på Quality Hotel & Resort Lapland den 10 november 2015. Arbetsförmedlingen från Uleåborg är också på plats. Norra Österbotten i Finland har en arbetslöshet som ligger på 14,9 procent och många av de arbetssökande är utbildade inom byggsektorn.

– Vi välkomnar verkligen den här typen av satsning i och med att Gällivare behöver arbetskraft under framförallt samhällsomvandlingen, ett behov som hela tiden ökar, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef Gällivare kommun.

Inbjudan hittar du här

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.