Sommarfestivalen 800 MÖH med midnattssolen som backdrop bjuder på både bra musik och gratis inträde.

Äntligen sommar!

Nu är det dags för vintern att dra sig tillbaka, adjö nordliga vindar och välkommen sol, värme och lummig grönska i hela kommunen.Den här sommaren bjuder Gällivare bland annat på musik 800 meter över havet, marknad och MC-träff.

– Första bandet (Harmonize) spelar 18.00 och bussarna rullar neråt när sista artisten (Dennis Kalla) spelat klart cirka 22.30. Alla artister har lika mycket scentid, säger Elisabeth Landby, Sole Event, som anordnar festivalen.

Sommarfestivalen 800 MÖH startade 2012 med en konsert med lokala band som hölls på toppen av Dundret. Det som började som en inofficiell festival där vänner och bekanta samlades på filtar och liggunderlag har utvecklats till en årlig tradition driven av ideella krafter. I år fick 800 MÖH ta emot LKABs kulturstipendium.

– "Utomhusfestivalen 800 MÖH är ett gott exempel på hur man med små medel kan skapa stora upplevelser om engagemanget och nytänkandet finns, det vill vi belöna genom årets kulturstipendium,” säger Lars-Eric Aaro, LKABs vd och koncernchef.

På Dundrets topp, med midnattssolen som backdrop är detta festivalen för det som varit och för det som är. För det som komma skall. Och inget kostar det att besöka den heller.

– 800 MÖH är en festival där besökarna bjuds på levande musik, världens (?!) bästa utsikt, midnattssol, fjällgrönska och endast detta. Ingen konsumtion och inget överflöd och inga spår lämnar vi efter oss. Vi kommer, vi njuter, vi går, säger Elisabeth Landby.

Mer spännande och intressant som händer i Gällivare under sommaren finns att läsa om här: kultursommar.pdf

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas.
För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.