Bernt Wennström, Gällivare kommun och Amanda Matti, Explore More Media i de nya lokalerna på Repisvaara. Lokalerna går att hyra för konferenser eller om man behöver en arbetsplats för dagen.

Upptäck vad Gällivare har att erbjuda – Explore a little more

Explore More Media, som ägs och drivs av Amanda Matti, har precis flyttat in i nyrepade lokaler på Repisvaara i Gällivare. Byggnaden är flyttad från Malmberget av Repisvaara Fastigheter. Ett fint kulturminne som bevaras i den pågående samhällsomvandlingen och som samtidigt ger en mix av byggnadstyper på det nya området.

- På Repisvaara växer Gällivares nya bostadsområde fram och det planeras för upp till 1000 nya bostäder i hela området. Det är roligt att se företag som etablerar sig här, säger Bernt Wennström utvecklingsenheten, Gällivare kommun.

Explore More Media hjälper företag med strategier för att nå ut med sitt budskap i sociala medier, håller i utbildningar och skapar innehåll inom digital marknadsföring.

- Jag hjälper företagen att nå sina nischade marknader. Det finns väldigt mycket kunskap i de lokala företagen och det är otroligt roligt att jobba med dem och lyfta fram vad de är bra på, säger Amanda Matti och fortsätter;

- Alla säger att man måste handla lokalt men varför inte sälja globalt?

Träningsfesten

Företaget har redan efter tre år ett antal ben att stå på. Ena dagen kan handla om ett fotouppdrag, andra om en föreläsning. Bloggen och podden är andra inkomstkällor. Just nu pågår dessutom planeringen inför Träningsfesten som är inne på sitt tredje år. Amanda menar att det är viktigt att det händer saker här men att det också behövs fler som bor i kommunen som pratar gott om Gällivare. Alla har ett ansvar för sin hembygd.

- Träningsfesten skapar en reseanledning till Gällivare och jag hoppas att eventet bidrar till att fler upptäcker vad Gällivare har att erbjuda, säger Amanda.

Härnäst planerar Amanda en medlemssajt på explorealittlemore.se. Bakom en betalvägg döljer sig ett innehåll som blir tillgängligt för alla medlemmar med fokus på natur, välmående och hälsa.

- Jag vill nå ut och inspirera människor att må bättre, avslutar Amanda. 

Läs mer på explorealittlemore.se och traningsfesten.se

Amanda Matti

Foto: Amanda Matti