Toppmöte 24-25 november 2011 i Gällivare

Toppmötet 2011

Den 24 och 25 november samlas investerare, inspiratörer och näringslivspersonligheter till ett Toppmöte på Dundret i Gällivare. Bland talarna finns näringsministerns statssekreterare Marita Ljung som berättar om regeringens syn på besöksnäringen och de satsningar som är beslutade och planerade. Mötet går att följa live på webbsidan med möjlighet att chatta.

Basindustrin i Norrbotten går på högvarv och investeringar för över 200 miljarder genomförs fram till 2020. Frågan är om vi kan och ska utveckla en ny basindustri mitt under en högkonjunktur? Vi får en beskrivning av de nationella aktörerna, om vad som görs och besöksnäringens betydelse för Sverige och regionen. Regionens näringsliv och investerare kraftsamlar för att jobba med tillväxt inom området och hur det privata kapitalet kommer att kunna matcha 2 miljarder från inlandsinnovation.

— Regionens näringsliv kraftsamlar nu för att arbeta med tillväxt. Utmaningen för företagen i regionen blir att skapa utveckling och sätta dessa två miljarder i arbete, säger Kjell-Åke Johansson, VD på Expandum.

Toppmötet sänds "live" via www.toppmöte.nu där kan du också chatta och ställa frågor direkt med Maria Wallgren VD för Visit Gellivare Lapland på plats på Dundret. Under dagarna kommer det dessutom att anordnas minimässa med mingel och underhållning.

Arrangemanget genomförs av Näringslivsbolaget Expandum AB tillsammans med Ávki AB, Gällivare Kommun, ALMI Företagspartner Nord, Razormind, Norrskenet AB, Norrlandsfonden, Partner Invest i Norr AB, Sparbanken Nord, EntreprenörCentrum Norrbotten, Lapland Airport, Visit Gellivare Lapland och Företagarna i Kiruna.