Tjuonajokk fortsätter tänka på naturens bästa

En av Sveriges mest kända fiskecamper har bytt ägare. Det är den gotländska sportfiskearrangören FishYourDream och Täljkniven AB som i sommar tagit över fiskeparadiset vid Kaitumälvens strand.

— Det är med stor ödmjukhet som vi tar över denna pärla, säger Per Jobs, ny ägare.

 

Anrika Tjuonajokk byter ägare och fortsätter satsningen mot nya mål för att fånga nya kunder men också ta hand om alla gäster som besökt fiskecampen under alla år. Tjuonajokk Fiskecamp ägs numera till 50 procent av Per Jobs och hans företag FishYourDream samt till 50 procent av Jobs kusin Erik Björklöf och hans företag Täljkniven AB. Och båda understryker att de vill värna lite extra om stamgästerna.

— Jag har varit uppe hela sommaren för att lära mig mer om hur anläggningen fungerar. Jag har träffat många av gästerna samt personalen och det är viktigt för oss som nya ägare att bevara Tjuonajokks genuina atmosfär, säger Per Jobs.

FishYourDream är ett gotländskt företag inom fisketurism som startades 2006 och ägs av Per Jobs. De är specialiserade på havsöring och erbjuder bland annat guidning, boende och fiskeutrustning samt driver även Visby Vandrarhem. Nu ska verksamheten på Gotland kombineras med Tjuonajokk 120 kilometer norr om Polcirkeln.

— Flugfiskesäsongen i Lappland matchar den gotländska havsöringssäsongen perfekt och det gör företagets säsong längre samt att vi får fler ben att stå på. Harrfisket i Tjuonajokk är ett av världens bästa, säger Per Jobs.

Sedan många år är FishYourDream certifierade "Naturens Bästa" av Ekoturismföreningen och de har även tilldelats Grand Travel Awards Ekoturismpris. Ett bevis på företagets anda i sitt arbete med naturens resurser.

— Och så ska vi fortsätta även i Tjuonajokk. Vi kommer hela tiden tänka på naturens bästa, till exempel genom att nyttja det som finns lokalt. Några planer på att bygga ut har vi inte heller, anläggningen får inte bli för stor, däremot är det en hel del som ska rustas upp. Det finns mycket att göra och vi har redan börjat i sommar, säger Per Jobs.

Tidigare ägarna av Tjuonajokk, Ann-Helen och Ingemar Kristell, känner stor tillit till de nya ägarna och efter att ha drivit fiskecampen i 31 år lämnar de nu med viss vemod över pärlan i väglöst land.

— Tjuonajokk har varit en stor del av vårt liv, men vi är övertygade om att Per och Erik har både de kunskaper och den känsla för service som krävs för att ge gästerna bästa omsorg. De kommer säkert att utveckla campen med både kärlek och finess, säger makarna Kristell.

Fiskecampen ska precis som tidigare vara öppen under vintersäsong, mars till april samt flugfiskesäsongen juli till augusti. FishYourDreams plan är att utveckla konferensaktiviteterna, arrangera vinterfiske samt stärka andra naturupplevelser för både ortsborna, svensk samt internationell marknad vid Tjuonajokk.

Producerad av: Favör Reklambyrå

Foto: Anna-Maria Persson