Tänk stort, tänk större i Malmfälten

Den 11 - 13 november är det dags att återupprepa förra årets succé EWA, East West Arena, och denna gång delar Gällivare och Kiruna på värdskapet.
— Ta chansen att träffa nya och gamla kontakter, göra affärer och inspireras av framgångarna uppe i norr, säger Kjell-Åke Johansson, VD Expandum.

Förra året reste stora delar av Norrbottens näringsliv till Narvik för några dagars seminarium och nätverkande på näringslivsmässan EWA, som då gick av stapeln i Narvik, Nordnorge. I programmet ingick föredrag av representanter ur näringslivet från Malmfälten, övriga Norrbotten och Norra Norge. EWA är ett samarrangemang mellan de tre näringslivsbolagen Expandum i Gällivare, Progressum i Kiruna och Futurum i Narvik. I år arrangeras EWA i nordligaste Sverige. Gällivare och Kiruna står nämligen som värdar.

— Att investeringarna i Malmfälten är av mångmiljardklass känner nog de flesta till. Men bara 18 mil från Kiruna, i nordnorska Narvik, investerar man också stort. Hela 15 miljarder de närmaste åren. En bra kombination för goda affärer över gränsen alltså, säger Tony Järlström, VD Progressum.

Under East West Arena i Narvik 2012, instiftades utmärkelsen - EWA Award. Priset ska delas ut under festliga former i Kiruna Stadshus tisdagen den 12 november och kriterierna är följande: "East West Arena Award 2013 tilldelas företag/organisationer som utvecklat ett gott och gränslöst samarbete mellan Norge och Sverige. Vinnaren är ett föredöme, har stabil ekonomi och samarbetet har skapat ett långsiktigt mervärde i tjänsten eller produkten."

— Vi hoppas att många investerare och entreprenörer tar chansen att mötas för gränslösa affärer. Det gäller att vara med där det händer, säger Kjell-Åke Johansson, VD Expandum.

170 deltagare från Malmfälten, övriga Norrbotten och Nordnorge deltog under EWA i Narvik 2012. I skrivande stund har över 100 investerare och entreprenörer bokat in sig men än finns platser kvar. För bokning och mer information http://eastwestarena.com

Producerad av: Favör Reklambyrå

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales