Ta marknadsandelar med Gain Market

Gain Market är försäljningsbolaget som hjälper sina kunder att skapa bättre tillväxt genom utveckling och stöd i säljprocessen. Gain Market är etablerade i Gällivare och Stockholm, men agerar där kunderna kräver deras närvaro.

Ann-Helen Björnfot, VD, och Johan Brolin, partner, har en samlad erfarenhet av försäljning och callcenterbranschen på över 35 år. Vid årsskiftet tog de steget och startade Gain Market tillsammans. Efter en intensiv tid med att få teknikplattformar och försäljningsrutiner på plats så börjar nu kunderna hitta till dem.

Johan Brolin, partner, Gain Market.

— Just nu jobbar vi med ett antal kunder från blandade branscher där vi har hand om deras besöksbokning. Lokalt har vi t.ex. ett innesäljaruppdrag där vi har ett samarbete med One100 Professional. Det är viktigt att vi själva tror på det vi gör och säljer, deras miljövänliga fordonsrengöringsprodukter är ett bra exempel på det, förklarar Johan.

I månadsskiftet oktober/november drar ytterligare ett innesäljaruppdrag igång. Kundens telemarketingavdelning förläggs då till Gällivare vilket betyder 3-4 nya arbetstillfällen lokalt.

— Vi vill skynda långsamt men tror ändå att vi har 8-9 personer anställda vid årsskiftet. Ambitionen är att fördubbla sysselsättningen under nästa år så det känns riktigt bra, säger Ann-Helen.

Traditionellt är personalen väldigt rörlig inom försäljningsyrket men Ann-Helen och Johans erfarenhet säger att personalen i Gällivare är väldigt lojal. Gain Market hoppas nu att kunna erbjuda de som inte vill eller kan jobba inom t.ex. gruvbranschen en attraktiv arbetsplats.

— Ålder eller fysiska handikapp är inget hinder hos oss utan det är de personliga egenskaperna som är det viktiga. All personal får utbildning hos oss. Inom försäljningsyrket måste man tycka att det är roligt, här har vi kul och pushar varandra. Med en positiv miljö, trivsel på jobbet och med positiva personer kan man komma långt, avslutar Ann-Helen.

Gain Market jobbar nu vidare mot sin vision, att bli en stark länk i sina kunders säljprocess.

Läs mer på: http://www.gainmarket.se

Foto: Daniel Olausson