- Äntligen kan jag hänga upp mitt gesällbrev på väggen, säger Therese Jahagdar när hon tog emot yrkesbeviset av Sara Sundvall och Börje Johansson, Företagarna, Gällivare.

Sveriges favoritfrisör fick äntligen sitt gesällbrev

Efter sex år med egen salong fick äntligen Therese Jahagdar ta emot sitt gesällbrev av Företagarna i Gällivares ordförande Börje Johansson.

- Egentligen skulle jag ha tagit det tidigare i samband med min utbildning för snart tio år sedan. Men samtidigt som jag slutade min utbildning så ändrades reglerna för gesällbreven och jag valde att direkt börja arbeta som frisör istället, berättar Therese.

Therese har redan hunnit bevisa sin yrkesskicklighet genom att vinna utmärkelsen ”Sveriges favoritfrisör” förra hösten. Utmärkelsen vann hon i en TV-sänd tävling som arrangerades av svt och frisörer från hela landet deltog.

- Första tänkte jag inte ställa upp när jag blev tillfrågad av svt. Men jag blev övertalad av goda vänner och är jätteglad att ”lilla jag” från Gällivare kunde vinna. Det betyder jättemycket för mig, säger Therese.

Hon har fullt upp och salongen är som regel fullbokad i tre månader. I framtidsplanerna finns att flytta till Stockholm där hon tror att hennes chanser till vidareutveckling är större. Ännu har hon inte hittat lämplig lokal, samtidigt som hon även funderar på att samarbeta med någon annan i branschen.

- Det är alltid roligt när våra företag visar sig på styva linan och att de kan konkurrera med andra företag runt om i landet. Jag är övertygad om att Therese kommer att fortsätta att utveckla sig och sitt företag, kommenterar Börje Johansson, ordförande i Företagarna, Gällivare.

Information: Börje Johansson 073-072 53 40, Therese Jahagdar, 0970-10842.

Text/Foto: ReProCo/Kurt Kalla