Daniel Larsson, Henrik Ölvebo, Jeanette Wäppling, Sanna Pohjanen och Daniel Johansson.

Svensk Fastighetsförmedling i Gällivare

I januari i år öppnade Svensk Fastighetsförmedling sitt kontor i Gällivare. – Vi har valt att etablera oss där det satsas och byggs, säger franchisetagarna Daniel Johansson och Daniel Larsson.

- De har valt att etablera sig i Gällivare förutom Luleå och det framkommer att de tror på Gällivares framtid vilket känns oerhört bra. Affärerna går så pass bra att de kommer att utöka sin verksamhet och det visar verkligen en positiv bild av Gällivares marknad, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

Svensk Fastighetsförmedling startades för 80 år sedan och har idag 230 bobutiker runt om i landet. På Gällivarekontoret jobbar fastighetsmäklaren Sanna Pohjanen som följer flyttströmmarna i kommunen. Inom tätorten är Vassara och Koskullskulle populära områden just nu.

- Vi ser ingen avmattning på marknaden i Gällivare. För lokalbefolkningen så är det viktigt med dubbelgarage, många sovrum och stor tomt. De som kommer utifrån letar oftast bostad på orten för att de fått ett jobb här. Och de visningar vi hunnit ha på landsbygden har varit välbesökta, förklarar Sanna Pohjanen.

- Det finns en efterfrågan även på landsbygden, särskilt om fastigheten har en gårdskaraktär, säger Daniel Larsson.

En mix i bostadsbeståndet är viktigt för dynamiken på marknaden förklarar franchisetagarna Daniel Johansson och Daniel Larsson.

- Det är bra med nyproduktion av hyres- och bostadsrätter. Då blir det omflyttningar, de som vill sälja sin villa behöver något att flytta till.

Läs mer om Svensk Fastighetsförmedling här