- Samarbete utvecklar och det är viktigt att Gällivare kommun och näringslivet fortsätter arbetet med att komma varandra ännu närmare. Då blir vi oslagbara, säger Inger Junkka, Stora Sjöfallet.

Strategisk brobyggare sökes

— Det är en intressant tjänst med en spännande och viktig utmaning, säger Lennart Johansson, kommunchef.

Efter att kommunens tidigare utvecklingschef Ulf Hansson slutat sin tjänst och gått över till LKAB och deras avdelning för samhällsomvandling tidigare i år, är tjänsten som utvecklingschef ledig. Kommunchef Lennart Johansson poängterar att det är viktigt att den nya utvecklingschefen fortsätter det goda arbetet tillsammans med näringslivet.

— Företagen i kommunen är väl renommerade med bland annat Gasellpriser och vi upplever att vårt näringsliv har ett bra och nära förhållande med kommunen. Det är viktigt att det fortsätter vara så och där har utvecklingschefen en stor roll som brobyggare emellan.

Som utvecklingschef leder man kommunens stöd för utvecklingen i Gällivare, främst mot näringslivet. Det handlar om att fokusera på, och att vårda och verka för, utveckling av nyföretagande, etableringar samt befintliga företag och nätverk. Utvecklingschefen är länken mellan näringslivet och kommunen och den som arbetar för utveckling inom näringslivsområdet.

— En gång i tiden skapade vi utvecklingsenheten för att näringslivet och kommunen skulle komma närmare varandra. Det är väldigt viktigt att vi fortsätter behålla den goda kontakten som jag upplever finns idag, säger Tommy Nyström, kommunalråd.

Företagaren Inger Junkka som äger och driver anläggningen Stora Sjöfallet poängterar också vikten av gott samarbete mellan Gällivares näringsliv och kommunen.

— Den dagen vi förstår varandra och samarbetar fullt ut är vi oslagbara, idag har vi kommit en bra bit på vägen. Det händer så mycket just nu, både i Gällivare men även ute i världen och det gäller att ha ett öppet sinne om man arbetar med näringslivsfrågor, säger Inger Junkka.

En viktig del av arbetet för den nya utvecklingschefen är också att arbeta för att Gällivare ska öka sin attraktionskraft som bostads- och etableringsort. Att förvalta varumärket som en företagarvänlig kommun med ett framgångsrikt näringsliv, mitt i resan till en arktisk småstad i världsklass under samhällsomvandling.

Skicka in din ansökan senast 9 maj.

Mer information om tjänsten hittar du här.

Producerad av: Favör Reklambyrå

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales