Stora Sjöfallets nya vd från och med november heter Thomas Brandlöv.

Stora Sjöfallet; Ny ägare och fortsatt utveckling

I november tar Thomas Brandlöv över anläggningen Stora Sjöfallet, en plats han blev förälskad i vid allra första besöket.
— Jag ska förvalta men också utveckla i samma goda anda som Inger Junkka har gjort, säger han.

I 28 år har Inger drivit anläggningen Stora Sjöfallet 14 mil nordväst om Gällivare. Från och med den 1 november lämnar hon över till Destination Jokkmokks nuvarande vd Thomas Brandlöv som då lämnar den tjänsten.

— Jag och familjen kommer att flytta upp till Stora Sjöfallet när det är dags för mig att ta över, men jag har redan börjat vara där då och då för att komma in i arbetet och för att lära känna anläggningen, säger Thomas.
Anläggningen ägs av Vattenfall och Stora Sjöfallet Fjäll AB som idag och fram till november ägs av Inger Junkka. På anläggningen jobbar fyra heltidsanställda, men under högsäsong tredubblas personalstyrkan.

— Personalen är väldigt kunnig och känner till både anläggningen och området i och omkring Stora Sjöfallet väl, det är en stor tillgång. De har den speciella ”anda” som finns där uppe och som jag vill bevara, den andan som gästerna känner igen och tycker om. Speciellt alla stamgästerna, säger Thomas Brandlöv.

Han har klara mål om framtiden och ser en stor utvecklingspotential för själva anläggningen och för Gällivare, men även för hela regionen och besöksnäringen.

— Om fem år ska vi vara en central samlingsplats efter vägen västerut för Gällivareborna, men också för andra besökare från övriga Sverige och internationellt. Vi ska samarbeta med entreprenörer i området för att kunna erbjuda det bästa av aktiviteter och vi ska utvecklas i samklang med området Laponia och nyttja möjligheterna med Naturum som öppnar i september. Det handlar om att bevara och förvalta den samiska kulturen och den vackra naturen som finns här, säger Thomas Brandlöv.

Om Thomas Brandlöv
Gift, två barn (ett till på väg i skrivande stund), gått skidgymnasiet i Gällivare, rötterna i Kerändöjärvi men uppvuxen i Luleå, bott och arbetat i Stockholm, bosatt i Luleå innan flytten till Jokkmokk och vd-jobbet på Destination Jokkmokk, utbildad jurist med inriktning mot markanvändning och renskötsel.

Inger Junkka om Thomas Brandlöv, publicerat i NSD
”Han har stor kunskap om branschen och är seriös. Dessutom har han en glöd när det gäller utvecklingspotentialen och det är precis det den här anläggningen behöver.”

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales