Gällivares kommunalråd visar kommande byggprojekt i Gällivare centrum. Fr.v. Boris Lindberg VD Gisab, Mathias Sannelind projektchef Gisab och kommunalråden Jeanette Wäppling och Lars Alriksson.

Stor, större, störst - Gisab

Representanter från Gällivares kommunledning och utvecklingsenhet har besökt Gisab. Företagets VD Boris Lindberg berättade om verksamheten, ägarkonstellation och framtida utmaningar. – Vårt motto är att aldrig sinka en tidsplan, säger Boris.

Gisab erbjuder lösningar inom metallkonstruktion, tillverkning och montage för alla typer av industrier. Bolaget har 115 anställda med huvudkontor i Gällivare och lokala filialer i Kiruna och Luleå. Bolaget omsatte 158 MSEK under 2016. GISAB förvärvades 2014 av Axel Johnson International och ingår i affärsgruppen AxIndustries.  

- Den huvudsakliga verksamheten finns inom gruvindustrin i Malmfälten där vi har kunder som LKAB, Boliden, PonCat och ABB. Men vi åker världen runt med företag som Valmet där vi har ett jättebra samarbete, säger bolagets VD Boris Lindberg.

- Ett givande möte med ett spännande företag med en imponerande ägarkonstellation. Gisab har gått från ett lokalt företag till att etablera sig regionalt och är verksamma både nationellt och internationellt, säger kommunalrådet Lars Alriksson. 

Bolaget är specialiserat på stora, komplexa mekaniska projekt samt underhåll, ofta i mycket krävande miljöer. Det kan handla om montage och underhåll av skipspel, krossar och tappar samt tillverkning och montering av bergsspel.

- Vi har tillverkat och monterat en ny tjärtank på 2000 kubikmeter åt SSAB. Och vid jul ska några till Norge för ett tunnelborrningsprojekt. Gisab jobbar med stora projekt eller stora delar kan man säga. Därför är säkerheten A och O så alla våra anställda genomgår en utbildning för att få ett säkerhetskörkort, avslutar Boris.

- Oerhört intressant att få information om deras företag. Inte minst deras dagliga arbete med riskanalyser, rapporter och återkoppling digitalt via app i mobil och dator, avslutar kommunalrådet Jeanette Wäppling.

Läs mer om Gisab här.