Silver för uppfinning

Deras mål var att komma till SM i Stockholm med sin uppfinning Roll It Clean. Efter att ha vunnit produktutvecklingspriset på regionmässan i Arvidsjaur blev drömmen verklighet.

Roll It Clean underlättar vardagen för de med rullatorer och rullstolar.Tillsammans med Annie Sjöholm, Victoria Sjaunja och Louise Sagelind har Ida Eriksson utvecklat produkten Roll It Clean som rengör hjulen på rullatorer och rullstolar. Den 6-7 maj var de på plats i Stockholm för att representera Norrbotten.

— Det var helt otroligt stort och vilken grej att vara på plats med de bästa av de bästa UF-företagen i Sverige. Vi har aldrig varit med om något liknande och det var jättespännande, säger Ida Eriksson.

De är alla nöjda med mässan och speciellt silvret i kategorin produktutveckling. Förutom äran att vara Sveriges näst bästa UF-företag fick de 1500 kronor i prispengar.

— När vi vann hamnade jag i chock. Folk började krama mig, men jag förstod inte vad som precis hade hänt. När folk på gatan grattar oss hemma i Gällivare tar det ett tag innan jag förstår vad de menar.

25 maj måste UF-företaget avvecklas, men uppfinningen Roll It Clean kommer inte att gå i graven för det.

— Vi kommer att vila upp oss under sommaren och i höst kör vi för full kraft. Vi kommer antingen att starta ett handelsbolag eller aktiebolag. I Stockholm träffade vi flera hjälpmedelsföretag som vi håller kontakt med. Nu kommer vi verkligen att satsa fullt ut på Roll It Clean.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales