Santasalos verkstad på Betongvägen i Gällivare.

Santasalo till Gällivare

Santasalo öppnar ny serviceverkstad i Gällivare för att kunna erbjuda industrin i norra Sverige en lokal serviceleverantör. Verkstaden, som har en yta på 600 kvadratmeter, öppnades i januari 2016.

Santasalos nya serviceverkstad ärfullt utrustad för att möta en ökande efterfrågan av lokal växellådsservice. Den lokala satsningen görs i samarbete med Vibrationsteknik i Norr AB. 

- I dialog med våra kunder i norra Sverige har vi identifierat ett tydligt behov av en lokal Santasalo serviceverkstad. Vi skall finnas där våra kunder finns och ser vår nya verkstad i Gällivare som ett viktigt steg i att visa företagets engagemang som långsiktig aktör i marknaden, säger Madeleine Ingle, VD Santasalo Gears AB.

- Gällivare är idealiskt beläget för att kunna täcka ett område där det finns behov från flertalet olika branscher såsom papper-, massa-, gruv- och stålindustri, säger Robert Randström, Scandinavian Sales Manager, Santasalo Gears AB.

Verkstaden består av ett område för demontering och besiktning, med enstegs industritvätt. Här finns utrustning för grundorsaksanalys, lättare bearbetning samt kapacitet för ombyggnad och uppgraderingar av alla fabrikat på växellådor. Som slutgiltig kontroll finns utrustning för spinn test.

Santasalo har lång erfarenhet och kunskap om kuggkransar. Från verkstaden i Gällivare erbjuds servicelösningar med segmenterade kuggkransar, inklusive reparation och utbyte av hela kuggkransdrifter. Verkstaden har också en fullt utrustad servicebil för fältservice, som förutom servicearbete på plats kan erbjuda endoskopinspektioner. Tjänsten ingår i Santasalos koncept ”Man & Van” som för Santasalos servicetekniker direkt till kundens dörr.

- Tuffa tider som är lite mer utmanande ger å andra sidan nya möjligheter. Det är bra för Gällivares näringsliv, ekonomi och jobb när det bildas och etableras nya företag - när man själv inte kan möta efterfrågan. På det sättet fortsätter Gällivare röra sig framåt och har en bra chans att förbli en ekonomisk och dynamisk tillväxtkommun, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef, Gällivare kommun.

Läs mer på Santatalos hemsida