Rösta på Gustav från Gällivare!

Han är en av femton i Sverige som har chansen att bli utvald till Årets Affärskreatör 2013 av Handelshögskolan i Stockholm.
— Det känns väldigt spännande, säger nominerade Gustav Hansson, 19 år.

För tredje året i rad anordnas Årets Affärskreatör. Det är en entreprenöriell utmaning där unga personer genom sina idéer, visioner och genomföranden kvalificerar sig för en studieplats vid ett av kandidatprogrammen på Handelshögskolan i Stockholm.

— Jag har precis fått reda på att jag är en av femton utvalda och jag är jättestolt, speciellt när man tänker på hur många det är som har sökt och vilken stor konkurrens det är. Nu gäller det att få så många röster som möjligt, så jag blir en av de tio, säger Gustav Hansson.

Kriterierna för att bli utvald handlar mycket om att tänka och handla som en entreprenör gör. Det läggs stort värde i affärsmannaskap och entreprenörskap.

— Jag blev entreprenör redan när jag var fjorton år och startade min fotografverksamhet. Den växte snabbt till att både inkludera design och fotografi. Året efter skapade jag och två kompisar en hemsida med syftet att bevaka ett lokalt sportevenemang. Sidan har växt till att ha ungefär 500 000 hits varje månad då evenemanget hålls, berättar Gustav.

Enligt juryn ska Årets Affärskreatör 2013 även vara en person med stort inflytande på andra unga människor, både entreprenöriellt, men även generellt.

— Under förra året drev jag och några kompisar UF-företaget Youtouch UF. Vår affärsidé var att sälja skinnhandskar med vår egen lösning, att kunna använda sin touchtelefon med handskarna på. Under projektet fick vi utveckla vår idé till verklighet samt arbeta med Hestra, som är ett av Skandinaviens största och mest respekterade företag inom sitt område. Idag har vi lanserat en testserie i Stockholm samt Helsingfors för att se hur marknaden svarar, om positivt kommer vår produkt finnas i alla hörn i världen vilket känns helt fantastiskt!

De tio kandidater som får flest röster bjuds in till evenemanget Årets Affärskreatör 2013, där de får träffa juryn och ledning och andra representanter från Handelshögskolan. Vid evenemanget sker ett ytterligare test där de under en intervjusituation inför hela juryn får presentera sig själv och svara på frågor. Slutligen är det juryn som utser vinnaren. Juryn består av alumner, tidigare studenter vid Handelshögskolan i Stockholm, som idag verkar inom olika delar av näringslivet. Gustav är uppvuxen i Gällivare, där han också har sin familj, och studerar till civilekonom i Umeå.

Rösta fram Gustav Hansson till Årets Affärskreatör 2013. Röstningen pågår fram till 18 februari: http://utmaning.hhs.se/rosta/gustav-hansson

Gustav på Facebook: Rösta Gustav Hansson - Årets Affärskreatör 2013

Producerat av Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales