Roger Hansson och Robert Ylitalo.

Roger Hansson Ny VD för Gällivare Näringsliv AB

Roger Hansson har utsetts till ny vd för Gällivare Näringsliv AB. - Det glädjer oss att kunna välkomna Roger Hansson som vår nya VD. I och med rekryteringen av Roger så färdigställs sista steget i bildandet av det nya bolaget. Under våren har styrelse valts och finansieringen kommit på plats. Nu är bolaget redo att ta nästa steg i att bidra till Gällivares utveckling och tillväxt. Roger har rätt profil, egenskaper och erfarenhet för att leda det arbetet, säger Robert Ylitalo, styrelseordförande. 

- Jag är stolt och glad över förtroendet att få leda Gällivare Näringsliv AB. Högst på agendan står att förstärka och fortsätta den samverkan som varit grunden i företagsbildandet. Att utveckla våra tjänster för att skapa utveckling och mervärde för Gällivare. Näringslivet behöver generellt förstärkas och förbättras för att klara en långsiktig konkurrenskraft, och de nödvändiga omställningar som kommer ske inom områdena hållbarhet, digitalisering och kompetensutveckling, säger Roger Hansson.

Roger tillträder tjänsten den 1:a september.

Om Gällivare Näringslivs Bolag
Bolaget bildades 2019 och ägs av Gällivare kommun, LKAB och Företagarna i Gällivare AB. Bolaget ska i stark samverkan med det lokala näringslivet verka för en strategisk utveckling och förnyelse av näringslivet.

Kontakt:
Styrelseordförande Robert Ylitalo
Robert.ylitalo@gallivarenaringsliv.se
070-679 37 08