Rejlers tror på framtiden

LKAB investerar 1,5 miljarder för att minska företagets miljöpåverkan. Rejlers har fått i uppdrag att medverka i projekteringen av anläggningen i Svappavaara och har precis öppnat ett kontor i Gällivare.

Rejlers grundades 1942, mitt under andra världskriget i en villa i Växjö av ingenjör Gunnar Rejler. Idag finns de i hela Norden och har kunder inom bland annat bygg-, fastighet- samt industrisektorn. De erbjuder tekniska konsulttjänster inom IT, telekom, elektronik, automation, mekanik, energi och elteknik.

— Vi ser etableringen i Gällivare som ett steg i vår utveckling och målet är att vi ska växa ännu mer och anställa fler, säger Roger Johansson, Platschef på Rejlers i Luleå.

LKABs investering går till tre rökgasreningsanläggningar i Malmberget och Svappavaara. Det betyder att utsläppen av försurande gaser som svaveldioxid, väteklorid och vätefluroid minskar med cirka 80 procent. Reningsgraden kommer även att bli 95 procent bättre.

— Det känns jättekul att vi öppnar ett nytt kontor. Gällivare är en viktig del i regionen och jag tror inte många förstår hur mycket Norrbotten verkligen påverkas av utvecklingen som sker just nu, säger Roger Johansson.

Rejlers kommer att ansvara för processdesign, ventilation, kyla, el, automation och mekanik i Svappavaara. De ska även leda maskinsäkerhetsarbetet och sköta layoutsamordningen. Etapp ett pågår fram till hösten 2013 och kommer att sysselsätta åtta till tio personer. Rejlers har till en början anställt Jonas Larsson som arbetar med el och automation vid det nyöppnade kontoret på Företagscentrum i Gällivare.

— Det känns bra att vi arbetar med alla delar av LKABs miljösatsning. Vi ser mycket positivt på framtiden i Gällivare, säger Hans Nilsson, gruppchef för El och Automation i Luleå.

Producerat av Favör Reklambyrå AB

Foto: Favör Reklambyrå