Nordic Education tecknar avtal värt mångmiljonbelopp

Nordic Education AB, NEAB, tecknar ett avtal värt närmare fyra miljoner kronor med gruvföretaget Northland Resources. Anläggningarna i den nya gruvan i Kaunisvaara måste CE-märkas och Gällivareföretaget NEAB har fått uppdraget.

Nordic Education AB, NEAB, arbetar med helhetslösningar för processindustrin samt med dess utrustningsleverantörer och entreprenörer. NEAB erbjuder sina konsulttjänster inom CE-märkning samt projektstöd.

NEAB startades för fem år sedan och det första uppdraget var som utbildningssamordnare till LKABs nya pelletsverk MK3. Under samma tid så hårdnade kraven för CE-märkning så tillsammans med LKAB utvecklades arbetsmetoden som NEAB använder sig av idag. NEAB jobbar fortfarande främst inom just gruvindustrin där man har sin största erfarenhet. Sammanlagt har bolaget CE-märkt anläggningar värda ca 35 miljarder bl.a. för LKAB:s stora investeringar, Aitik 36 och nu snart även för Northland Resources.

— Vi har god erfarenhet och kompetens från gruvnäringen. Det är en jättespännande utmaning med en helt ny gruva. Det är självklart bra för oss att vara med i stora och nya investeringar som Northland Resources nu gör, säger Helena Werndin, VD i bolaget.

Helena poängterar att de kan ge kunden ett mervärde genom att de kan erbjuda en helhetslösning med tjänster hela vägen genom ett projekt, från inköpssupport och projektstöd till CE-märkning av färdig anläggning.

— Med erfarenhet från de största industrisatsningarna som genomförts de senaste åren kan vi supporta kunden med säkerhetslösningar redan vid konstruktion, som t.ex. utformning och placering av säkerhetsanordningar, säger Helena.

NEAB har ca 15 anställda och just nu söker bolaget ytterligare fyra CE-konsulter. NEAB arbetar främst i Malmfälten men har sikte på att expandera nationellt och till andra industrier.

— Målet är att etablera ett till kontor söderöver och att komma in i andra branscher, avslutar Helena.

Läs mer på http://www.nordiceducation.se/.

Foto: Daniel Olausson