Jens Fredriksson kommer att pendla till Gällivare varannan vecka för att arbeta på Nåidens nyöppnade kontor.

Nåiden öppnar kontor i Gällivare

Samhällsomvandlingen fortsätter att locka byggföretag till kommunen och nu står Nåiden på tur. 1 februari öppnade de dörrarna till sina nya lokaler i Företagscentrum som de även är delägare i.
— Vi har tagit upp folk från kusten, men tanken är att vi ska växa och anställa mer personal lite längre fram, säger Jens Fredriksson, arbetschef.

Nåiden bildades 1974 och är ett privatägt norrbottniskt företag som verkar inom bygg och anläggningssektorn. De har 124 anställda och arbetar även med fastighetsbestånd i dotterbolaget Igeln. Jens Fredriksson kommer att pendla till kontoret i Gällivare varannan vecka och just nu fokuseras arbetet på att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende.

— Det är lite synd med den nya LKAB-prognosen, men vi är ändå positiva. Just nu är malmpriserna normala och det går alltid upp och ner i branschen.

Nåiden kommer att göra en utvärdering efter två år och då kommer de att se över personalstyrkan och behovet av att anställa.

Just nu räknar de på flera anbud, bland annat ett boende för socialt stöd med 14 lägenheter.

— Vi är även intresserade av att bygga vid Vassara älv och för diskussioner med kommunen. Det kan bli så att vårt fastighetsbolag Igeln ger sig in på bostadsmarknaden i Gällivare.

Kjell-Åke Johansson, vd på Expandum ser positivt på etableringen.

— Det kommer att byggas mycket i kommunen, cirka 250.000 kvadratmeter och vi behöver alla resurser och så mycket hjälp som det går.

Även Ulf Hedman, förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen tycker att det är jättebra att Nåiden öppnar kontor i Gällivare.

— Vi ser gärna att fler byggföretag etablerar sig i kommunen eftersom det finns en stor marknad för den branschen.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Anna Holmberg/Favör Reklambyrå AB

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline.
För högupplösta bilder kontakta stefan@favorreklambyra.se.