Mat, mingel och musik i en skön Mix & match

I samverkan med Kulturskolan arrangerar Expandum med jämna mellanrum träffar som syftar till att människor engagerade i kommunens kultur- och näringsliv får träffas och veta mer om varandra. Underhållning, god mat och intressanta möten är huvudingredienserna som gjort arrangemanget uppskattat och mycket populärt.

Det första Mix & match arrangerades i november 2010. Då gästades arrangemanget av Norrbotten Big Band tillsammans med Viktoria Tolstoy och Luleåbandet Movits som stod för högklassig underhållning.

Det senaste arrangemanget gick av stapeln på Björnfällan fredagen före Dundret Runt i samarbete med dito och anläggningen Dundret. Inspiration, motivation och klokskap om kost, träning och idrottsmedicin serverades av Martin Löwgren, en av Sveriges mest framstående träningsprofiler, som höll en inspirerande föreläsning om bland annat kostens och träningens betydelse för ett hälsosamt liv.

Det fanns utrymme för minglande i trevligt sällskap samtidigt som de som skulle åka Dundret Runt kunde hämta ut sin nummerlapp och nyttja Gellivare Skidallians vallaservice för lördagens stora utmaning.

— Det här är tredje gången jag besöker Mix & match och tycker att det är ett bra tillfälle att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter på ett avslappnat sätt, säger Birgitta Larsson, vice ordförande i kommunstyrelsen.

Efter den inledande föreläsningen och en stunds mingel öppnade den italienska buffén och lagom till kaffet drog radioaktuella Kirunabandet Frida & the Coolants igång musiken. Bandets sångare Frida Snell fick en jättehit med titelspåret "Lucky day" till filmen "Känd från TV" som kom ut 2001 regisserad av Fredrik Lindström. Som dessert presenterades mer om vad som är på gång inom kultur och näringsliv i Gällivare.

— Jag tycker Mix & match är jättebra och det är viktigt att vi fortsätter att utveckla konceptet. Det är ett bra forum för kultur och näringsliv att möta varandra, säger Kjell-Åke Johansson, Expandum.

Kvällen var en skön blandning av Dundret Runt-uppladdning och After Work-stämning. Håll utkik efter fler Mix & match-arrangemang - en kväll som ger mersmak.

Se bildspel från Mix & Match

Foto: Daniel Olausson/Media Tales