MF:s - Gällivares första drive-in

En 50-tals inspirerad grill har landat på Schaktmästaregatan i Gällivare. På MF:s serveras en klassisk grillmeny samt husmanskost och här finns även en kiosk.

Grillen som tidigare stod vid Centralskolan mitt i stan har flyttats till sin nya adress och totalrenoverats. Inredningen går i 50-talsstil och många detaljer till restaurangen är specialbeställda från USA. Ägarduon Mathias Sannelind och Fredrik Nilsson, Sannelind & Nilsson Invest AB, planerar redan en utbyggnad för att få plats med fler gäster.

- Vi har satsat mycket för att det ska fungera över tid och under alla årstider. Elektroniska menyer ska göra det enkelt att göra förändringar och luckorna till drive-in delen får inte frysa under vintern. Personalen står och går hela dagarna så de har fått ordentliga skor och specialmattor. Och alla anställda har gått livsmedelsutbildning, säger en av ägarna Fredrik Nilsson.

Restaurangen har elva anställda som fick en rivstart när MF:s öppnade för några veckor sedan.

- Ja, vi har haft fullt upp från första stund. Under helgen som gick när Midnight Sun Meet var i stan serverade vi barnmålen i raggarbilar. Det var uppskattat, säger Linda Svalenström, restaurangchef.

raggarbilar

- Vi försöker göra lite extra som att vi exempelvis har en hoppborg utanför restaurangen när vädret tillåter. I kiosken säljer vi mjuk- och kulglass och stans billigaste snus, avslutar Fredrik.

MF:s har öppet kl 10-21 på vardagar och 11-20 på helger. För mer information se MF:s hemsida.

hoppborg