Lokala sponsorer säkrar Hellner

Han är en gigant inom skidåkning med bland annat två OS-guld i fickan. Marcus Hellner är född i Lerdala, men tävlar sedan flera år tillbaka för Gällivare Skidallians. Nu är det klart att han stannar i tre säsonger till efter att ett nytt samarbetsavtal tecknats.

Hösten 2012 nådde ryktet Företagsbolaget om att Marcus Hellner fått bud om ett sponsoravtal med en annan skidklubb. De gick ut till sina medlemmar och ställde frågan om de kan tänka sig att sponsra Marcus Hellner de tre kommande säsongerna.

— Det visade sig att det fanns ett intresse och då tog vi kontakt med Lars-Gunnar Pettersson på Gällivare Skidallians för att diskutera hur vi skulle lägga upp sponsringen, säger Nina Eriksson, Företagsbolaget.

Varje år kommer en träff att anordnas tillsammans med alla sponsorer och Marcus Hellner. Företagsbolaget står bakom kommunikationen och kommer att marknadsföra samarbetet samt arrangera sponsorträffarna.

— Det känns glädjande att vi förverkligade detta, eftersom intresset fanns hos företagen. Det känns värdefullt att Marcus fortsätter att vara ett ansikte utåt för Gällivare, med tanke på all den utveckling som Sport Event Gellivare Lapland skapar och med alla de sportarrangemang de anordnar. Att den sidan av Gällivare sprids är mycket viktigt både för inflyttningen och turismen, säger Nina Eriksson, Företagsbolaget.

ICA Kvantum i Gällivare är ett av de företag som har valt att sponsra Marcus Hellner.

— Det är jätteviktigt att bygden stöttar en så stor idrottsprofil som Marcus Hellner. Vi är en fantastisk skidort som arrangerar allt från Världscupen till Dundret runt, det måste vi värna om, säger ICA-handlaren Stefan Ovrell.

Möbelhuset i Gällivare är ett annat företag som har valt att stötta Marcus Hellner. Asko Rahko har skidåkningen närmast hjärtat och såg det som självklart att gå in med kapital för att behålla skidstjärnan i samhället.

— Han har satt Gällivare på kartan och betyder mycket för ungdomarna. Det är viktigt för oss att han stannar kvar.

Marcus Hellner tycker det känns bra att så många företag vill sponsra honom och ser fram emot de närmsta tre åren.

— Tanken var inte att lägga press på Gällivare när jag fick erbjudanden från andra, men nu valde företagen här att gå samman för att stötta mig. Jag ser Gällivare som mitt hem och trivs jättebra.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Mediatales