Kickstart för Kicks

Kosmetikkedjan Kicks har fått en kickstart i Gällivare. Premiären har varit mycket framgångsrik. Butiken i Norrskensgallerian har under de första dagarna haft ett stort antal besökare och försäljningen har överskridit förväntningarna.

Den 21 oktober klippte vice kommunalråd Birgitta Larsson bandet till Kicks nya butik i Norrskensgallerian. Äntligen har Gällivares invånare fått en specialiserad kosmetik- och hudvårdsbutik.

- Vi är alla förvånade över det stora antalet besökare och den försäljning som redan överskridit alla förväntningar, säger Carina Hansson, butikschef.

Många produkter tog slut redan efter ett par dagar och denna snabba försäljning ligger långt över snittförsäljningen för nyöppnade butiker i Kickskedjan.

- Kunderna som kommer hit är jätteglada, vi har verkligen fått fantastisk respons, säger Carina.

Sedan Domus kosmetik lade ned verksamheten för fem år sedan har bara Konsum och Lindex haft liknande verksamhet, men med ett betydligt mindre sortiment. Folk har åkt till Kiruna för att handla istället, något de inte behöver göra längre.

- Vi har ett mycket stort och brett sortiment på våra 145 kvadratmeter här i gallerian, säger Carina.

Onlinebeställningar är en kompletterande service för kunderna och väljer man att beställa och hämta varorna i butiken, slipper man fraktkostnader. Men den stora fördelen med en butik på plats är att kunder nu får personlig service och möjlighet att prova produkter och få rådgivning.

- Hos oss kan man få titta och känna på produkterna i vårt breda sortiment som utgörs av hudvårdsartiklar, parfymer, deodoranter, nagellacker, solprodukter, kammar, borstar och mycket mer, säger Carina.

Normalt är de tre personer inklusive butikschefen som jobbar i butiken, men på invigningsdagen var de nio personer. På personalsidan är de väl förberedda och kan ta in extra personal när så behövs.

- De produkter vi säljer är personliga och lämpar sig väl som presenter. Nu har vi närmast Fars dag och sedan börjar vi ladda upp inför julförsäljningen, säger Carina.

Den kickstart som Kicks fått i Gällivare lovar gott inför framtiden och är ett lysande energitillskott för Gällivares affärsverksamhet och ett levande centrum.