"Jag älskar Gällivare"

Efter endast tre år i yrket är hon en omtalad mäklare som har gjort HusmanHagberg till ett namn att räkna med i branschen.
— Gällivare är ett otroligt ställe att utvecklas på, säger Sandra Ågren.

Efter ett år på Luleå tekniska universitet och mäklarutbildningen återvände hon hem till en tjänst som assistent på HusmanHagberg. Förra året fick hon titeln Reg fastighetsmäklare och nu har hennes hårda arbete gett utdelning.

— Jag älskar Gällivare och har aldrig haft en tanke på att flytta härifrån. Jag har min familj, sambo och vänner här. Medan mina kurskamrater ville till Stockholm eller Göteborg ville jag bara hem.

Under våren vann Sandra Ågren årets rookie på HusmanHagberg i konkurrens med flera andra nybörjare runt om i Sverige. Hon berättar att det var en chock när hon fick reda på att hon var nominerad.

— Jag höll på att trilla av stolen! Det kändes helt otroligt, det finns så många duktiga nybörjare. När jag vann fick jag gå upp på scen under prisutdelningen. Det var riktigt roligt att få berätta om Gällivare och hur fantastiskt det är här.

Det råder bostadsbrist och det är en tuff marknad som Sandra Ågren kämpar i. Trycket är stort både från invånarna, men även från de som vill flytta till Gällivare.

— Vi har inte en lätt bostadsmarknad. Många bor fel, till exempel äldre som bor i stora hus medan yngre tränger ihop sig på små ytor. Vi har fullt upp, och det är inte enkelt att försöka matcha allas krav. 80- och 90-talisterna är stora årskullar och allt fler vill köpa boende.

Förutom att Sandra Ågren vann årets rookie fick hon i förra veckan reda på att de på Gällivarekontoret har HusmanHagbergs mest nöjda kunder i Sverige efter en undersökning.

— Det kändes jättebra och visar att vi är en ort att räkna med. Många pratar om Gällivare och uppmärksammar till exempel idrotten och näringslivet. Även när samhällsomvandlingen är färdig och allt är byggt tror jag att det kommer vara samma tryck på bostäder. Vi syns utåt och det gör Gällivare attraktivt.

Producerad av: Favör Reklambyrå

Foto: Daniel Olausson/Mediatales