Ingen vinst, men glad ändå

Han föll på målsnöret, några röster ifrån att komma bland de tio som ska gå till final och chansen att bli Årets Affärskreatör 2013.
— Det finns många vägar till Rom och det har varit en otroligt rolig resa! säger Gustav Hansson från Gällivare som var nominerad till Årets Affärskreatör 2013.

Gustav misströstar inte även om han såklart hade velat vinna.

— Klart att det känns lite synd, och att man är besviken. Samtidigt har det varit otroligt kul att vara nominerad och jag har lärt mig otroligt mycket under resans gång, säger Gustav Hansson.

Klockan 12 på natten den 18 februari stängdes omröstningen och minuterna innan var det hårt tryck på hemsidan där man röstade. Gustav saknade endast några röster för att ha kommit med bland de tio.

— Det röstades så mycket in i det sista, på mig och alla andra, att sidan blev väldigt seg. Jag och mina konkurrenter, de andra fjorton nominerade, är alla väldigt drivna och har jagat röster så gott vi bara kunnat bland annat via sociala medier och på alla möjliga sätt. Bland annat har jag sökt samarbetspartners och fick två stycken, Expandum i Gällivare och Next Jet, som stöttat mig oerhört mycket.

Närmast väntar arbetet med Lilla-VM sajten som Gustav och hans kompanjoner arbetar med och framöver kan det absolut bli aktuellt att söka in till Handelshögskolan i Stockholm, fastän han inte vann Årets Affärskreatör och fick en fribiljett till skolan.

— Att ha varit nominerad är en merit vid ansökningen och det är ju jättebra förstås, säger Gustav.

De tio kandidater som fick flest röster är nu inbjudna till finalevenemanget som äger rum på Handelshögskolan i Stockholm den 13 mars. Då får finalisterna presentera sig själva och sina genomförda projekt inför juryn som slutligen utser Årets Affärkreatör 2013.

Producerat av Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales