Maria Sätterqvist vill sprida den positiva andan som finns i Gällivare.

IN Gellivare syns i Norrbotten

Gällivare växer och behovet av IN Gellivare - inflyttningsservice har visat sig vara stort. Torsdagen den 7:e februari är det dags för ett besök i Luleå för att sprida den positiva samhällsutvecklingen.
— Människor från hela världen kontaktar mig, säger Maria Sätterqvist, IN Gellivare.

Som en detektiv letar hon upp kontakter och förmedlar information om Gällivare till alla som är intresserade. Nu är det dags att bege sig ut i länet för att nå ut till fler potentiella inflyttare.

— Nu när folk har börjat fått upp ögonen för IN Gellivare är det jättemycket att göra. Jag hade kunnat spendera varje dag med att bara svara på mail, säger Maria Sätterqvist, projektledare för IN Gellivare - inflyttningsservice.

Torsdagen den 7:e februari börjar med ett besök på Luleå tekniska universitet där studenterna kommer att bjudas på en lättare lunch medan de blir informerade om jobb, boende och utvecklingen i Gällivare. De kommer också få en möjlighet att ställa frågor.

— Jag har även massor av framgångar inom vitt skilda områden att berätta om. Till exempel gick guldet i Mack-SM till ett bageri i Gällivare, vårt framgångsrika näringsliv som toppar tillväxtlistorna i Sverige och inte minst alla framgångsrika idrottare som fostrats här. Jag vill sprida informationen och öka kunskapen om hur bra det går för Gällivare.

Under eftermiddagen är det dags för ett besök på Smedjan för att även möta allmänheten och berätta mer om framtiden i Gällivare.

Ramböll är Nordens största samhällskonsult och arbetar med översiktsplanen för kommunen. De kommer att vara med under hela dagen för att berätta mer om sitt arbete.

— Jag tycker det är bra att kommunen väljer att satsa på en dialog med både utflyttade och alla de som kan vara intresserade av att flytta till Gällivare. Det ska bli jättekul att höra vad folk har för synpunkter om vårt arbete med översiktsplanen, säger Maria Åberg, Planarkitekt på Ramböll.

Maria Sätterqvist var själv utflyttad i 17 år innan hon bestämde sig för att återvända hem.

— Jag flyttade hem vid helt rätt tidpunkt. Det finns en nybyggaranda som är spännande och jag känner en enorm stolthet över Gällivare.

Är du intresserad av att följa med IN Gellivare till Luleå för att berätta mer om ditt företag?

Kontakta Maria Sätterqvist för mer information:

Tfn: 072- 577 32 50 eller maria@ingellivare.se

Producerat av Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales