Hör upp företagare!

Behöver du göra en investering för att utveckla ditt företag? Länsstyrelsen har en rad olika stöd som ska generera tillväxt i länet, bland annat mikrostöd, konsultcheck, innovationsstöd och stöd till investeringar och företagsutveckling. Stöden prioriterar små och medelstora företag samt branscher som breddar Norrbottens näringsliv. Samlingsnamnet för dessa stöd är regionala företagsstöd och du kan läsa mer om dessa här

Via landsbygdsprogrammet finns det också stora möjligheter att söka företagsstöd. Landsbygdsprogrammet prioriterar företag och organisationer på landsbygden, men beroende av stödtyp så finns det vissa undantag, exempelvis för jordbruksföretag inom tätorter går det också bra att söka. Den geografiska landsbygdsdefinitionen för Gällivare finner du här.

Har du hört talats om Klimatklivet? Det är ett stöd som ska gå till klimatåtgärder på lokal nivå, i linje med lokala och regionala strategier. Syftet är att minska utsläppen av växthusgaser. Organisationer, kommuner, myndigheter och företag kan söka klimatinvesteringsstöd. Mer information finner du här.

Har du en idé men vet inte vilket stöd som passar? Hör av sig till Länsstyrelsen via mejl norrbotten@lansstyrelsen.se eller på telefon 010-225 50 00. De hjälper mer än gärna till och lotsar dig fram!

Du kan också kontakta Gällivare kommun direkt. Utvecklingsenheten hjälper dig gärna med information och rådgivning.

bernt.wennstrom@gallivare.se

emma.wallin@gallivare.se

Ta chansen att utveckla ditt företag! Kom och träffa Länsstyrelsen och Almi på Företagsbolaget, Östra Kyrkallén 2, den 21 april. Dagen innehåller föreläsning/seminarium samt möjlighet till ett enskilt samtal med antingen Almi eller Länsstyrelsen. För mer information och anmälan hör av dig till Cornelia Tranlander cornelia@foretagsbolaget.se eller på 070-988 32 50.