- Jag brinner för att hjälpa till att underlätta kundernas vardag, säger Alexander Nilsson som är ny ägare av Statoil i Gällivare.

Hej och hej då, macken!

Stafettpinnen är överlämnad och nu stundar nya tider för kunderna, men även för de gamla och nya ägarna. Och redan söker man efter mer personal.
– Om det är någon som är intresserad av att jobba extra på en väldigt rolig och omväxlande arbetsplats så är ni välkomna att lämna in ert CV, säger Alexander Nilsson.

Sedan drygt en månad tillbaka har de förra ägarna av Statoil i Gällivare, Kjell ”Firro” Hansson och Lena Hansson, varit lediga efter 25 år med bensinmacken. En ledighet som börjat med både semester på Mallorca och blandade känslor.

– Än så länge har vi nog faktiskt inte fattat det och än så länge känns det bra. Det känns skönt att vara ledig från själva jobbet, det klarar man sig utan, annat är det med det sociala - att vi vant oss med att träffa så mycket trevligt folk, säger Firro.

Året var 1969 och han var 18 år första gången han började jobba på en bensinmack. Sedan det har Firro blivit en omtyckt profil i samhället, både för sina många år bland bensinpumparna men även för dem som spelar på hästar där han visat sig vara en mästare på att sätta ihop vinnande system.

– Vi har haft omkring tusen kunder på macken varje dag, med många spännande möten och intressanta samtal förstås. Det kommer vi att sakna. Men jag kommer att fortsätta vara in till Statoils spelhörna, för att träffa de som spelar och givetvis ska mina system på V75 finnas för de som vill vara med, säger Firro.

Ny vid rodret för Statoil i Gällivare är Alexander Nilsson som är född och uppvuxen i Luleå.

– Jag tillbringade skolåren i Luleå och har efter det flyttat lite fram och tillbaka mellan Luleå och Stockholm. Nu känns det riktigt inspirerande att få komma upp till Gällivare, Norrbotten känns alltid som hemma.

Alexanders karriär inom Statoil började som ett sommarjobb direkt efter gymnasiet och han kände fort att det var ett jobb som han trivdes med.

– Just känslan att få jobba i ett lag med sina kollegor och ständigt sträva efter att underlätta kundens vardag. Det är det jag brinner för! säger Alexander.

Efter Statoils ägarbyte har det skett förändringar och fler planeras. Exempelvis är bensinmacken numera öppen dygnet runt och inom kort kommer man att utveckla sitt snabbmatsutbud.

Alexander Nilsson är anställd av Statoil som stationschef, bolaget har alltså tagit över stationen från franchisedrift till bolagsdrift.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas.
För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.