Glada Kocken satsar på Repisvaara

Glada Kocken i Gällivare AB har förvärvat restaurang- och konferenslokaler samt tillhörande tomt på Repisvaara. De nyblivna fastighetsägarna, Olof Lehrman och Jeanette Ärleborg, satsar nu på att utveckla verksamheten med långsiktiga investeringar.

Sedan 2008 driver makarna Olof Lehrman och Jeanette Ärleborg Glada Kockens restaurang och konferenscenter på Dundrets fritidsby Repisvaara. Efter att tidigare ha arrenderat lokalerna är de nu glada och stolta fastighetsägare. I köpet ingår tomten på 5000 m² med tillhörande fastigheter på ca 460 m². Förutom restaurangdelen finns en tältkåta och en stockstuga där de arrangerar konferenser, personalfester och bröllop. Restaurangen ligger i naturskön miljö bara några minuter från Gällivare centrum.

— Vi har märkt en ökad trend både när det gäller lunchgäster och kvällsaktiviteter som middagar eller företagsevent. Det är också fler företag som håller sina konferenser här. Vi vågar därför satsa och köpet av fastigheterna och tomten visar att vi verkligen tror på det vi gör, säger Olof.

I första hand satsar de nu på reparationer och energisparande åtgärder men de ser också en stor utvecklingspotential för verksamheten.

— Service och kvalitet är våra grundstenar och så ska det fortsatt vara. Men vi är lyhörda för förändringar och önskemål, vi får aldrig slappna av utan är hela tiden på tårna. Vi vill utvecklas tillsammans med våra kunder och är lyhörda för deras önskemål, förklarar Olof.

Varje lördag under februari kommer Glada Kocken besökas av gästkocken Karin Müchler. Gällivarebon Karin kom på en hedrande 15:e plats i årets upplaga av Sveriges mästerkock. Det är ett matlagningstävlingsprogram i TV4 där svenska amatörkockar tar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå.

— Det ska bli jättespännande att ta in en gästkock och Karin kommer att få komponera sin egen meny som serveras alla kvällar under februari. Dessutom finns Karin i restaurangen på lördagarna under den här perioden, avslutar Jeanette.

Läs mer på: www.glada-kocken.se

Foto: Daniel Olausson