Gemenskap för bättre affärer

— Det är bara positivt att ha flera olika entreprenörer samlade på ett ställe, säger Elisabeth Landby VD för Sole Adventure & Event AB och hyresvärd.

Det har hunnit gå fem år sedan Elisabeth Landby och Sole Event flyttade in till Norrskensgallerian. De första två åren befann de sig på bottenplan innan de flyttade upp en våning och bestämde sig för att hyra ut resten av utrymmet. Intresset har varit stort och idag är lokalen fylld av driftiga människor.

— Vi är ett glatt gäng som sitter här. Även fast vi har väldigt olika inriktningar i våra företag har vi en bra sammanhållning. Vi köper till exempel tjänster av varandra och hjälper till att höja trycket när affärerna planar ut under visa perioder och rycker in för varandra när trycket är som högst.

Elisabeth Landby berättar att hon träffar mycket nytt folk, blir inbjuden till spännande möten och får bra information om vad som är på gång tack vare de andra företagarna.

— Om man vill vara ifred kan man stänga dörren så här finns det bästa av två världar, en öppen miljö men ändå arbetsro. Alla är så omtänksamma och måna om varandra. Jag ser verkligen positivt på framtiden för Gällivares företagare, man känner att det finns en framåtanda.

Förutom Sole Event har Miljömakarna, Stora Sjöfallet, Ateljé Gáisi ,Corax utveckling, Vittjärvs Hus LeaderPolaris, Ledarcentrum 67 grader N, Juing Management och Attraktiva Bostäder i Norr kontor på andra våningen.

Johanna Darehed driver Corax utveckling och har haft företaget i sex år. Hon arbetar med produktions- och ledarutveckling och det senaste året har hon hyrt kontor i Norrskensgallerian.

— Jag tycker det är ett grymt bra ställe att arbeta på. Det är en väldigt kreativ plats och ibland samarbetar vi även med varandra. Alla är jättetrevliga och den positiva miljön gör att allt flyter på.

Camilla Widing startade sitt företag, Ledarcentrum 67 grader N, för tre år sedan och har hyrt kontor av Sole Event under två år. Hon och Johanna Darehed arbetar ofta tillsammans med ledarutbildningar och samverkar även med Sole Event i uppdrag som gäller till exempel grupputveckling.

— Jag trivs jättebra. I perioder är jag ute hos kunder och längtar ibland tillbaka till kontoret för det är där jag känner att jag kan landa. Det är en kreativ miljö med positiv stämning och det är roligt att ha så många duktiga människor runt omkring sig.

Producerad av: Favör Reklambyrå

Foto: Daniel Olausson/Mediatales