Gällivares nya bostadsområde invigt

Nu står de första tio lägenheterna i Gällivares nya bostadsområde, Tallbo, redo för inflyttning. Det är fastighetsbolaget Attraktiva Bostäder i Norr AB som står för nytillskottet.

– Vi är stolta och glada över att det här har blivit verklighet. Det känns så otroligt skönt att ha de första lägenheterna klara och att de har blivit så här bra, säger Elisabeth Landby, en av fastighetsbolagets fem ägare.

Trycket på Gällivares bostadsmarknad är just nu väldigt högt på grund av den expansiva utvecklingen av samhället. Attraktiva Bostäder i Norr ABs mål är därför att bidra till att lätta på det trycket och deras målgrupp är i första hand Gällivares lokalbefolkning. Lägenheterna på Tallbo, vars fina läge innebär närhet till såväl idrottsplatser som handelsområdet Malmheden, är dock inte byggda med någon särskild kundtyp i tanken. Både privata hyresgäster och företag hälsas välkomna.

Elisabeth Landby, Attraktiva Bostäder i Norr ABIntresset för lägenheterna är mycket stort. På fastighetsbolagets lista över intresseanmälningar står just nu drygt 138 personer i kö. Attraktiva Bostäder har dock gjort ett medvetet val att hyra ut till företag fram till hösten när de resterande två modulkropparna beräknas vara inflyttningsklara.

– Vi är jättenöjda över att vi kan hyra ut på det här sättet, till företag, medan vi färdigställer de återstående tjugo lägenheterna. Vi vill inte att privatpersoner ska behöva bo på en byggarbetsplats, säger Elisabeth.

Arbetet med att göra Tallbo så attraktivt som möjligt är ständigt första prioritering för ägarna av Attraktiva Bostäder. Till hösten, när alla tre huskropparna är helt klara för inflyttning, planeras därför motorvärmarplatser som i framtiden kan komma att utvecklas till carports. Även utemiljön runt bostäderna är en viktig faktor. Elisabeth Landby vill se en levande miljö som områdets boende ska trivas i.

– Jag tänker mig att det ska vara gräs, buskar och träd, kanske en grillplats. Jag vill att det ska vara en miljö som man vill vistas och umgås i, säger Elisabeth.

Attraktiva Bostäders framtidsplaner stannar heller inte vid bara trettio lägenheter utan redan nu har de börjat planera för framtida projekt.

– Vi är fem delägare med otrolig framåtanda och driv. Vi planerar definitivt fler byggen och kollar just nu på 2-3 alternativ för framtiden. Mer än så vill jag däremot inte avslöja just nu, avslutar Elisabeth.

Läs mer på www.attbo.com

Foto: Daniel Olausson/Media Tales