Gällivares Glada Kock prisas

Årets nya företagare 2010 blev Olof Lehrman och Jeanette Ärleborg, ägare av Glada Kockens restaurang och konferenscenter på Repisvaara i Gällivare. Genom stort engagemang och gedigen kunskapsbas har de lyckats sätta kunden i fokus och skapat en upplevelse för hela familjen.

Olof Lehrman började sin bana inom branschen med turist- och hotellgymnasiet i Åre och det var efter det han kände att han ville arbeta som kock. Sedan dess har han hunnit med att jobba över hela landet och hamnade i Gällivare för snart 20 år sedan. Här har han arbetat på flera restauranger i samhället som kock men även som lärare på hotell- och restaurangprogrammet på Välkommaskolan.

— Det kändes väldigt osäkert att jobba som obehörig lärare då varje vikariat löpte över en termin så under 2008 kände jag att det var dags att starta eget, säger Olof.

I november 2008 öppnades Glada Kocken med restaurang och intilliggande konferens- och festlokal på Dundrets fritidsby i Repisvaara. Olof driver verksamheten tillsammans med sin sambo Jeanette Ärleborg. Restaurangen ligger i naturskön miljö bara några minuter från Gällivare centrum.

— Service och kvalitet är våra ledord, vi vill vara ett komplement till bufféer och självservering. Vi serverar god och nylagad mat som inte har stått på någon värmeplatta, förklarar Olof.

Restaurangverksamheten kompletteras med att de arrangerar personalfester, bröllop, konferenser och catering. Eftersom paret själv har fyra barn så har det från början varit en självklarhet att det ska bli en upplevelse för hela familjen med ett besök på Glada kocken. De har tagit fram en speciell barnmeny och har ordnat en TV-hörna så barnen har något att göra efter att de har ätit så att föräldrarna kan avsluta middagen i lugn och ro.

— Det är väldigt hedrande och uppmuntrande att vinna priset som årets nya företagare. Det har uppmärksammats att vi jobbar med service och kvalitet vilket är väldigt roligt, avslutar Olof.

Läs mer på: www.glada-kocken.se

Foto: Daniel Olausson