Gällivare näst bäst i Bästa tillväxt i Norrbotten

För femte gången placerar sig Gällivares företag bland topp tre när kreditupplysningsföretaget Syna utser Norrbottens bästa tillväxtkommuner. Företagen i Gällivare växer stadigt och placerar sig på en andraplats i Norrbotten.

Gällivare kommun näst bäst i Bästa tillväxt i Norrbotten, en utmärkelse som delas ut av Syna varje år. Utmärkelsen baseras på tre olika kriterier. Den kommun i ett län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. 

 

Priset Bästa Tillväxt 2020

Priset Bästa Tillväxt delas ut till varje läns kommuner som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. I år gick förstapriset till Arjeplogs kommun, på andra plats kom Gällivare kommun och på tredje plats Piteå kommun.

- Grattis Arjeplogs kommun till den välförtjänta förstaplatsen! Ett stort tack till alla företag som verkar i Gällivare och som därigenom bidragit till resultatet, säger Roger Hansson vd Gällivare Näringsliv AB

- Jag känner mig mycket stolt över våra företag som placerar Gällivare kommun på andra plats i bästa tillväxt i länet. God tillväxt är oerhört viktigt för näringslivsutvecklingen i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Ölvebo (MP).

- Jag är oerhört stolt och glad över Gällivares företag, som år efter år visar på ökad tillväxt och som skapar nya arbetstillfällen i Gällivare vilket i sin tur bidrar till kommunens utveckling. Stort grattis näringslivet i Gällivare, säger Birgitta Larsson (S), kommunalråd i Gällivare.


Kommunerna där näringslivet växer bäst i Norrbotten 2020

  1. Arjeplogs kommun
  2. Gällivare kommun
  3. Piteå kommun

Utmärkelsen Bästa Tillväxt har funnits sedan 2007 och är ett bevis på att näringslivsklimatet håller hög klass och att företagandet utvecklas väl. Läs mer om utmärkelsen här: www.syna.se