Mikael Lundman, ordförande Företagarna i Gällivare och Tommy Nyström, avgående kommunalråd var mycket glada över att vara Sveriges bästa kommun i uthållig tillväxt.

Gällivare i topp!

Gällivare placerar sig som nummer ett av Sveriges kommuner när det gäller uthållig tillväxt enligt UC och Företagarnas lista över årets företagarkommuner.
— Jag är väldigt stolt över vårt näringsliv, säger Gällivare kommuns avgående kommunalråd Tommy Nyström.

Under måndagen var Tommy Nyström på sitt sista kommunfullmäktige och idag tog han emot Gällivare kommuns utmärkelse för ”Uthållig tillväxt” bland företagen i jämförelse med hela riket. Det är kreditupplysningsföretaget UC som genomför undersökningen tillsammans med Företagarna och den bygger på data från företagens kreditvärdighet, resultat, omsättning och antalet aktiebolag i kommunen. Det är bara företag som har en omsättning på minst 100.000 kronor eller max en miljard per år som får delta i undersökningen.

— Det är inte bara kommunens förtjänst. Vi har ett nära samarbete med  näringslivet, bland annat Företagsbolaget, Expandum, Ávki och Visit Gellivare samt anordnar evenemang som till exempel företagsfrukost.

Ingela Lekfalk, Regionchef Företagarna Norrbotten, presenterade rapporten som visade på flera positiva siffror för Norrbottens kommuner och dess företagare. Bland annat så ökade 52 procent av länets aktiebolag sin omsättning.

— Jag tycker att det känns naturligt att Gällivare kommun placerar sig högst upp på listan när det gäller tillväxt, men det visar också hur beroende LKAB är av ett fungerande näringsliv omkring sig. Det är viktigt att kunna luta sig mot andra näringar när det kommer tuffa tider.

Tommy Nyström passade på att lyfta fram alla företagare i Gällivare och att alla är lika delaktiga i att det går så bra för kommunen. Gällivare placerar sig även högst i länet när det gäller omsättning och landar på plats åtta när man ser över hela riket.

— Under mina 12 år som kommunalråd har jag lärt mig att man måste arbeta med varandra. Jag känner mig otroligt stolt och det här är grädde på moset nu när jag slutar som kommunalråd.

Läs mer här

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Favör Reklambyrå AB

Text och bild är fri att användas av media och kräver ingen byline.
För högupplösta bilder kontakta stefan@favorreklambyra.se